Rezultatul testului COVID-19 efectuat de şefa Secţiei Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui

Rezultatul testului COVID-19 efectuat de şefa Secţiei Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui

Rezultatul testului molecular efectuat de medicul Smărăndiţa Istrate, şefa Secţiei Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, în vederea depistării infecţiei cu noul coronavirus a ieşit negativ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Confirmarea rezultatului a fost transmisă Spitalului Judeţean de Urgenţă de către cadrele medicale ieşene încă de luni seara, însă autorităţile din Vaslui nu au făcut nicio precizare în acest sens. 

Pe tot parcursul zilei de marţi, 24 martie, în mediul online şi nu numai, au circulat informaţii contradictorii referitoare la rezultatele testului efectuat de medicul Istrate, care le  indicau ca fiind ba negative, ba pozitive. Nicio autoritate nu a clarificat situaţia, deşi era atât în interesul unităţii medicale, cât şi al medicului testat ca opinia publică să cunoască faptul că rezultatul este unul negativ şi ca urmare nu există motive de îngrijorare.

Reamintim că medicul Smărăndiţa Istrate a efectuat testul pentru COVID-19 pe 20 martie. Decizia efectuării testării pentru noul coronavirus a fost luată în contextul în care a aceasta început să prezinte uşoare semne de răceală, la câteva zile după ce s-a întors recent din concediul petrecut în Asia.

Medicul Smărăndiţa Istrate a fost plecat în concediu în India şi Nepal, de unde s-a întors în România pe 12 martie. Medicului nu i s-a solicitat autoizolarea la domiciliu deoarece venea dintr-o zonă care nu se află sub incidenţa alertei Coronavirus.  

Surse neoficiale au precizat că, pe lângă medicul Smărăndiţa Istrate, un alt doctor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui a efectuat testarea pentru COVID-19, deoarece prezenta simptomatologie specifică unei infecţii respiratorii. Şi în acest caz rezultatul a ieşit negativ. Identitatea celui de-al doilea medic nu a fost făcut publică şi nu s-a făcut o confirmare oficială a efectuării testării. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: