Rezultate Evaluare Naţională 2015 Bârlad. Elevul cu note numai de 10: „E simplu, dacă profesorii te iau de bun şi înveţi. Dorm 4 ore pe noapte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andi Apostu, elevul din Bârlad care a luat numai 10 în cei opt ani de şcoală FOTO Sabina Ghiorghe
Andi Apostu, elevul din Bârlad care a luat numai 10 în cei opt ani de şcoală FOTO Sabina Ghiorghe

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Bârlad. Alexandru-Mihai Apostu (15 ani), elev al Colegiului Naţional “Gh. R. Codreanu” Bârlad este unul din cei şase elevi din judeţul Vaslui care au luat 10 pe linie la Evaluarea Naţională. Adolescentul a terminat gimnaziul cu media 10 şi a participat la toate Olimpiadele

Andi, cum îi spun colegii şi prietenii adolescentului din Bârlad care a luat examenul la Evaluarea Naţională cu aceeaşi notă pe care a luat-o din primul an de şcoală, cu nota 10, priveşte rezultatele cu relxare, fără prea mari emoţii. Alexandru-Mihai Apostu e fericit că va începe viaţa de licean pentru că a auzit că “viaţa de liceu e cea mai frumoasă”. Nu a luat niciodată un 9, cu atât mai puţin o notă mai mică.

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Bârlad. Câte ore doarme pe noapte un elev de 10

„Am participat la toate olimpiadele posibile. În fiecare an am fost la Matematică, dar am fost şi la Limba Română, la Geografie, chiar şi la Religie. La Fizică am uitat să mă prezint”, spune Andi, fără nicio urmă de îngâmfare. Adolescentul susţine că nu e chiar atât de greu să faci performanţă cum se crede: “În opinia mea, dacă înveţi şi profesorii te iau de bun, e uşor. Sunt pasionat de jocurile video şi aloc zilnic destul de mult timp. Îmi place în egală măsură ca învăţatul. Chiar şi la sport mă descurc, sunt cel mai bun din clasă la viteză, la volei sau alte sporturi sunt praf”.

Andi ştie încă din clasa a VII-a ce facultate vrea să urmeze. Va face Facultatea de Matamatică din Iaşi şi dacă nu va ajunge profesor universitar se va întoarce în oraşul natal să predea elevilor de la şcoala care l-a format şi pe el: Colegiul Naţional “Gh. R. Codreanu”. Până la facultate, vrea să rămână elev al aceleiaşi şcoli, la profilul Matematică-Informatică.

“În timpul anului şcolar dorm câte trei-patru ore pe noapte. Mă trezesc dimineaţa, beau o ciocolată caldă şi plec la cursuri. De când am intrat în vacanţă dorm două-trei ore. Ziua învăţ, noaptea mă joc pe calculator”, spune Andi. Adolescentul de 10 este singur la părinţi. Şi-a propus să de distreze mai mult în vacanţă şi s-a înscris deja la cursuri de înot.

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Bârlad. Elev: „Nu sunt o tocilară“

Bianca Potop (14 ani), colegă cu Andi, a terminat Evaluarea Naţională cu media 10. Rezultatul era oarecum previzibil, media anilor de generală fiind 9.96. Vrea să se înscrie la liceu tot la Colegiul “Codreanu”, la SN. Este olimpică la Limba Română şi a luat meţiune mai mulţi ani la rând la faza judeţeană.

bianca potop

“Nu sunt o tocilară, îmi place să învăţ. Când am timp liber şi vreau să mă relaxez, citesc. Cartea care mi-a plăcut cel mai mult <Invitaţie la dans>. Nu ştiu ce facultate voi face, am timp în patru ani de liceu să mă gândesc. Sora mea a intrat acum în Bacalaureat, ea va urma litere. Poate voi face aceeaşi facultate”, spune Bianca.

Diana Blăniţă, de la Şcoala gimnazială nr. 1 "Iorgu Radu" Bârlad întregeşte tabloul elevilor de 10 din oraş. La nivelul judeţului Vaslui, la Evaluarea Naţională 2015 au fost şase elevi cu media maximă. Alţi doi copii cu notă maximă sunt din Vaslui şi unul este din Huşi.

FOTO: Cei doi colegi de la Colegiul Codreanu Bârlad care au luat capacitatea cu 10

andi si bianca

Citeşte şi:

Topul perlelor la proba de Limba Română de la Evaluarea Naţională: „Completirea indirectă este: care prost îmi va corecta lucrarea?”

Evaluarea Naţională 2015 Vaslui. Subiecte Limba Română. Basmul şi eseul despre ia românească

Evaluarea Naţională 2015 Vaslui. Elevii aşteaptă rezultatele la română cu optimism. ”Subiectele au fost de basm, mai uşoare decât la simulare”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite