Rezultate dezastruoase la titularizare în Vaslui

În acest an, în urma examenului de titularizare doar 146 de cadre didactice au obținut medie de trecere, ceea ce reprezintă un procent de 29,2%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din cei 500 de candidați, cei mai mulți au obținut medii între 5 și 6,99, numărul lor fiind de 191, reprezentând un procent de 38,4%. Alți 160 de dascăli au luat note sub 5, însemnând un procent de 31,8%, în timp ce doar 146 au reușit să termine examenul cu cel puțin nota 7.

Asta înseamnă că, din cele 222 de posturi titularizabile, 76 vor fi ocupate de cadre didactice din alte județe sau de suplinitori.

Cele mai multe medii peste 7 s-au înregistrat la limba și literatura română, 33 la număr, iar la polul opus s-au situat învățătorii, aici unde un singur candidat a obținut notă de trecere. De altfel, la limba română s-a obținut și cea mai mare medie din județul Vaslui, 9,80.

Trei lucrări au fost anulate după ce s-a constatat că ele au fost însemnate, iar un candidat a fost eliminat din examen, acesta fiind prins în sală cu telefonul mobil.

Gata cu titularizarea

Acesta a fost ultimul an în care s-a dat examenul de titularizare. Începând din 2012, potrivit noii Legi a Educației, angajarea dascălilor se va face în urma unui concurs și a unui interviu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările