Rezultate alegeri prezidenţiale Vaslui. Iohannis, învingător în judeţul baronului Dumitru Buzatu

Rezultate alegeri prezidenţiale Vaslui. Iohannis, învingător în judeţul baronului Dumitru Buzatu

Klaus Iohannis a câştigat alegerile şi în Vaslui, PNL reuşind să se obţină majoritatea la nivel de judeţ, după ce a înregistrat cel mai bun scor şi în primul tur.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor centralizate de Autoritate Electorală Permanentă, Klaus Iohannis s-a impus în judeţul Vaslui cu 54,14% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă a obţinut 45,86%. 

Din cei 417.887 vasluieni cu drept de vot, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale s-au prezentat la urne 156.849 alegători (37,53%). Din numărul votal de voturi valabil exprimate, 83.631 au fost pentru Klaus Iohannis, în timp ce Viorica Dăncilă a obţinut 70.834.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat duminică, după anunţarea rezultatelor exit-pollurilor, că realegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte este "greşită".

"Este un rezultat clar, pe care alegătorii prin comportamentul lor l-au susţinut şi vom vedea dacă în viitor atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis se va modifica, dacă el va ţine cont nu numai de cei care l-au votat, ci şi de cei care au fost în minoritate şi au avut o altă opţiune. (...) Eu presupun că alegerea lui Klaus Iohannis este o alegere greşită, pentru că altminteri nu aş fi fost angrenat în bătălia aceasta politică, dar poate că majoritatea aceasta covârşitoare a avut dreptate. Vom vedea", a declarat Dumitru Buzatu pentru Agerpres.

Despre eventualele schimbări în conducerea partidului sau dacă PSD trebuie să îşi modifice strategia în perspectiva alegerilor locale şi generale de anul viitor, liderul PSD Vaslui a spus că este important să se aştepte rezultatele numărării voturilor şi să fie analizate mai multe aspecte.

"Este o idee greşită ca în momentul în care un partid suferă o înfrângere, criza din partid să fie accentuată şi de schimbări. După ce vor trece alegerile, în condiţiile statutare, de analiză şi aplicare a procedurilor statutare, vom vedea ceea ce va fi cu conducerea. (...) Deocamdată nu putem vorbi de astfel de lucruri. Până când nu vom vedea rezultatele, până când nu vom vedea cu ce ne vom confrunta în viitor, până când nu vom vedea cum anume guvernarea, care în momentul acesta este de aceeaşi culoare cu preşedintele Iohannis, îşi va aplica programul. Sunt o grămadă de lucruri pe care urmează să le vedem şi să vedem şi cadrul legal care urmează să fie aplicat pentru alegerile locale, pentru că s-au manifestat foarte multe intenţii de schimbare a modului de desemnare a aleşilor locali", a menţionat Buzatu pentru sursa citată.

Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, a declarat că rezultatul alegerilor prezidenţiale reprezintă o victorie a democraţiei şi înseamnă, totodată, un vot de blam pentru PSD şi Viorica Dăncilă.

‘Rezultatul din această seară reprezintă victorie a democraţiei, o continuare a politicilor duse de Klaus Iohannis, cu care majoritatea românilor sunt de acord, dar şi un vot de blam dat PSD şi Vioricăi Dăncilă. Este un moment de cotitură în politica românească şi o victorie a dreptei care preconizează în acelaşi timp o schimbare la nivelul guvernărilor ce vor veni’, a declarat liderul PNL Vaslui, Nelu Tătaru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările