FOTO Regal folcloric la Vaslui: "Cântec drag din plai străbun"

FOTO Regal folcloric la Vaslui:

Peste o sută de artişi au fost prezenţi astăzi pe scena Casei de Cultură "Constantin Tănase" din Vaslui, unde s-a desfăşurat cea de-a 11-a ediţie a festivalului folcloric "Cântec drag din plai străbun".

An de an, festivalul – concurs interjudeţean “Cântec drag din plai străbun”  îşi  propune să ofere un cadru de afirmare  iubitorilor muzicii populare românesti. Festivalul, organizat de Primăria Vaslui şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui se adresează atât soliştilor vocali cât şi instrumentiştilor ,  grupurilor vocal-instrumentale si coregrafice care, spun organizatorii, se apropie cu dragoste şi respect de cântecele şi dansurile tradiţionale româneşti. Interpreţi din 12 judeţe au oferit iubitorilor de muzică populară un adevărat maraton al folclorului de calitate.

Festivalul pentru copii şi tineret este unul dintre cele mai longevive din zona Moldovei. De 11 ani, manifestarea se bucură de un real succes în rândul iubitorilor de folclor. Festivalul a fost structurat în patru secţiuni: solişti vocali, cu trei grupe de vârstă, solişti instrumentişti, grupuri vocale şi ansambluri folclorice. Soliştii au beneficiat de acompaniamentul muzical al renumitei orchestre “Rapsodia Vasluiului”, condusă de dirijorul Cristian Năstase.

Citeşte şi:  «Fantasia Vaslui», cea mai bună corală din regiunea Moldovei

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: