Regal folcloric la Vaslui. Peste 1.100 de artişti din nouă ţări vor participa la Hora din străbuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de cinci zile, municipiul Vaslui va fi gazda unei manifestări folclorice de anvergură la care sunt aşteptaţi să participe dansatori din ţări precum Armenia Turcia, Peru, Serbia, Muntenegru, Georgia, Columbia, Spania, Vietnam şi, evident, România.

Aflat la cea de-a cincea ediţie, Festivalul folcloric internaţional ”Hora din străbuni” va debuta miercuri, 2 august, începând cu ora 18.00, cu parada ansamblurilor folclorice pe traseul Parcul Copou - Centru Civic - Teatru de Vară, locul unde seară de seară vasluienii vor putea urmări prestaţiile artiştilor.

Organizatorii evenimentului, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui, Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria Vaslui şi Consiliul Local Vaslui au anunţat luni că pregătirile pentru ”Hora din străbuni” sunt în linie dreaptă şi că, în calitate de gazde, au depus toate eforturile ca evenimentul să iasă fără cusur, iar oaspeţii să plece cu o impresie frumoasă despre Vaslui.

”Oferim un program de o înaltă ţinută artistică, având în program formaţii din nouă ţări. Aşteptăm la Vaslui peste 1.100 de artişti, iar noi avem un singur scop: să fim gazde cât mai bune. Sunt convins că vasluienii vor fi alături şi vor aprecia evoluţia tuturor artiştilor”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl. 

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui au precizat că organizarea acestui festival are drept scop revitalizarea tradiţiilor, folclorul fiind o comoară naţională.

La rândul său, Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui, a subliniat prin ”Hora din străbuni”, ”promovăm ce este al nostru”. Onciu a răspuns vocilor care au criticat organizarea la Vaslui a unor evenimente folclorice, cum este ”Hora din Străbuni”, în detrimentul altor manifestări artistice la care să fie invitaţi artişti ”pe placul tinerilor”.

”Promovăm ceva ce este al nostru. Nu comparăm merele cu perele. Este loc şi pentru una şi pentru alta. Acest festival nu exclude o altă manifestare. Este loc pentru orice gen”, a precizat directorul CJCCT Vaslui.

Costurile organizării Festivalului ”Hora din străbuni” s-a ridicat la aproximativ 400.000 lei. Organizatorii estimează să obţină aproximativ 40.000 de lei din vânzarea biletelor.

”Încă mai sunt bilete la vânzare şi îndemnăm pe vasluieni să le achiziţioneze înainte de spectacol, pentru a evita situaţia de la ediţia precedentă, când în ziua spectacolului coada la bilete ajungea până în Centrul Civic”, a subliniat Lucian Onciu.

Pentru vasluienii care nu vor reuşi să-şi achiziţioneze bilete, organizatorii au anunţat că vor amenaja un panou uriaş în Centrul Civic, unde vor putea fi urmărite evoluţiile artiştilor de pe scena Teatrului de Vară. Preţul unui bilet este de 10 lei, ai un abonament 50 de lei. 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite