Record la Liceul „Mihail Kogălniceanu“ din Vaslui. Aproape toţi elevii din două clase, admişi la Medicină cu medii de peste 9.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii Liceului „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui au obţinut rezultate de excepţie la admiterea în învăţământul superior, înregistrând în acest an un adevărat record, cu peste 30 de elevi admişi la facultăţile de medicină din ţară, mulţi dintre ei clasându-se în fruntea clasamentelor.

Generaţia mediciniştilor. Astfel, s-ar putea spune despre elevii celor două clase de la profilul Ştiinţe ale Naturii, promoţia 2018, ale Liceului ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. Aproape toţi elevii din cele două clase au ales să îşi continue studiile la Medicină şi, în ciuda concurenţei, au fost admişi cu rezultate de excepţie. 

La clasa de Ştiinţe ale Naturii, profil Bilingv, din cei 19 elevi, 12 au fost admişi la facultăţile de medicină. Cei mai mulţi dintre ei au optat pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie  ”Grigore T. Popa” Iaşi şi au fost admişi, în urma concursului organizat, cu medii mari.

 Astfel, la Facultatea de Medicină Generală, cele mai bune rezultate au fost obţinute de Chiriţă David, cu media generală 9.93 (a patra medie pe facultate), respectiv, nota 10 la examenul UMF. Printre cei mai bine clasaţi s-au numărat şi Cordaş Dora (9.87), Hondru Mircea (9,78),  Carp Nicholas (9.74), Luca Lavinia (9.50), Bazon Andreea (9,38), Grăjdeanu Andreea (9.11), Munteanu Laurenţiu (9.11). 

La Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” Bucureşti, de la aceeaşi clasă au fost admişi Andrada Ciobu, cu media 9.50 (a patra medie dintre toţi candidaţii de la Medicina Dentară) şi Paul Răileanu cu media 9.00 la Medicină Generală.

Tot de la clasa de Ştiinţe ale Naturii, profil bilingv, eleva Bianca State a fost admisă la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţeganu” Cluj Napoca, la Facultatea de Medicină Generală, cu media 9.12. 

Dintre puţinii elevi care nu au optat pentru Medicină, doi au fost admişi la Politehnica Bucureşti, iar singurul care a ales studiile juridice, Matei Armeanu, a fost admis la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii ”Babeş Bolyai” din Cluj Napoca. 

La cea de-a doua clasă a XII-a Ştiinţe ale Naturii, de la LMK Vaslui, din 31 de elevi, 20 au fost admişi la Medicină. 

Astfel la UMF Iaşi, la Facultatea de Medicină Generală au fost admişi: Haba Bianca (9.90), Chirvase Anastasia (9.87), Novac Diana (9.80), Dima Teodora (9.75), Duracu Paula Lorena (9.69), Bărgan Mădălina (9,62), Stângaciu Victor (9.55), Onuţ Cristina Patricia (9.50), Dumitrescu Irina (9.20), Onciu Petronela Laura (9.14), Toporăscu Beatrice (9.05), Dima Matei (9.02), Cucoş Carla (8,83), Diana Răşcanu (8.75), Popa E. Andreea (8,45). La Medicină Dentară au fost admise Captalan Roxana şi Dima Delia Teodora, iar la specializare Specializarea Balneofiziokinetoterapie şi recuperare a fost admisă eleva Benghea Ana Maria
Tot de la aceeaşi clasă, elevii Muntianu Adelina, Cârlescu Robert au fost admişi la Facultatea de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţeganu” Cluj Napoca.

De la aceeaşi clasă, elevul Vasile Tanasă a fost admis la Universitatea Coverty Internaţional UK. Ceilalţi au optat pentru studii economice, juridice etc: Grigore Ioana (a optat pentru FEEA Iaşi, deşi a fost admisă şi la Medicină cu 8.29), Timofticiuc Tasiana (Facultatea de Drept, Bucureşti), Chirilă Raluca (Facultatea de Drept, Bucureşti), Igescu Raluca (Facultatea de Fizică, Iaşi).

Rezultate remarcabile la admiterea la facultate au obţinut şi elevii de la celelalte clase. De altfel, şefa de promoţie a liceului, Raluca Popa, a fost admisă, prima pe listă, la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, specializarea Italiană, iar eleva Andra Mălina Ciobanu a obţinut al doilea punctaj la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti. 

Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” este primul liceu înfinţat în Vaslui, de altfel considerat şi cel mai reprezentativ pentru acesta. A fost înfiinţat în anul 1890, iar de-a lungul timpului, acest liceu a educat mari personalităţi precum Constantin Motaş, Ştefan Ciubotăraşu, Radu Beligan sau Constantin Tănase.

An de an, elevii de la LMK Vaslui se remarcă prin rezultatele ce le obţin la concursurile şi olimpiadele şcolare, naţionale şi internaţionale.

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite