Reacţia MAE în cazul româncei din Vaslui ucise la Londra: „Nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară”

Reacţia MAE în cazul româncei din Vaslui ucise la Londra: „Nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară”

O româncă a fost victima unei crime în Londra FOTO Arhivă - Guliver/Getty Images

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat, la solicitarea „Adevărul”, un punct de vedere cu privire la crima din Estul Londrei a cărei victimă a fost o româncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit răspunsului comunicat de MAE, Ambasada României la Londra s-a autosesizat cu privire la cazul semnalat în presa britanică şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor detalii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanei decedate în localitatea Ilford, Marea Britanie.

„Conform informaţiilor comunicate de autorităţile britanice, persoana decedată este cetăţean român. Decesul a survenit în urma unor răni provocate prin înjunghiere, ancheta fiind în curs de desfăşurare. Ambasada României la Londra a efectuat demersuri pentru notificarea familiei cu privire la deces. Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest eveniment. Ambasada României la Londra monitorizează cazul, este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară”, transmit reprezentanţii MAE.

Reamintim, o femeie de 44 de ani din Vaslui a fost ucisă miercuri seara pe o stradă din Estul Londrei, principalul suspect fiind fostul său iubit, tot din Vaslui.  

citeste totul despre: