Răsturnare de situaţie în cazul asistenului maternal acuzat că a abuzat sexual una dintre fetele ce o avea în grijă

Răsturnare de situaţie în cazul asistenului maternal acuzat că a abuzat sexual una dintre fetele ce o avea în grijă

Asistenta maternal din localitatea vasluiană Giurcani care a încercat să-şi pună capăt zilelor invocând că soţul acesteia, la rându-i asistent maternal, ar fi abuzat sexual una dintre fetele ce o aveau în grijă şi-a schimbat radical declaraţia în faţa anchetatorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Potrivit procurorului Antonela Pălie, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi, împotriva bărbatului de 54 de ani din Giurcani s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, fiindu-i stabilite o serie de obligaţii. 

Pe numele asistentului maternal procurorii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală.

ŞTIRE INIŢIALĂ: În timp ce era condusă la spitalul din Bârlad, femeia a declarat echipajului medical de pe ambulanţă că a recurs la gestul suicidal după ce a descoperit că soţul ei a agresat sexual una dintre fetiţele ce o aveau în plasament. După ce a fost alertată Poliţia şi s-a deschis o anchetă, derulându-se cercetări atât de către poliţişti, cât şi de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, femeia a revenit asupra afirmaţiilor făcute în ambulanţă. Asistenta maternal susţine acum că, de fapt, a recurs la acest gest suicidal din cauza geloziei şi că soţul ei nu ar fi făcut nimic fetelor ce le aveau în plasament.

Încercarea femeii de a lua apărarea soţului este privită cu scepticism de anchetatori, care continuă ancheta în acest caz. Astăzi, soţul femeii a fost citat la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi pentru audieri.

În paralel, reprezentanţii DGASPC au decis scoaterea celor două fete din familia asistenţilor maternali şi securizarea acestora într-un centru de specialitate. Minorele, în vârstă de 12, respectiv 14 ani, au fost evaluate şi sunt incluse într-un program de consiliere.

Copila indicată de femeie ca fiind cea abuzată sexual, a confirmat că bărbatul o atingea adesea în mod nepotrivit, atingerile fiind cu conotaţie sexuală.

Celor doi asistenţi maternali le-au fost ridicate atestatele profesionale şi nu mai au dreptul de a mai lua vreodată copii în plasament.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: