Prefectura Vaslui cere Primăriei din Pungeşti revocarea hotărârii prin care a fost interzisă exploatarea gazelor de şist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din comuna vasluiană Pungeşti se vor aduna astăzi, 31 octombrie, pentru a discuta solicitarea Prefecturii Vaslui de revocare a hotărârii prin care oficialii din comună au interzis exploatarea gazelor de şist în acea zonă.

UPDATE, 17:24 Toţi cei 12 consilieri locali prezenţi la şedinţă au votat împotriva anulării hotărârii din 17 octombrie, motiv pentru care reprezentanţii Prefecturii Vaslui au anunţat că vor ataca în contencios administrativ respectiva hotărâre. De asemenea, s-a votat, tot în unanimitate, şi cel de-al doilea proiect de pe ordinea de zi, care prevedea organizarea unui referendum local la care cetăţenii trebuie să răspundă cu DA sau NU la întrebarea: „Sunteţi de acord cu explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe raza comunei Pungeşti?“.  

UPDATE, 14.00 În jur de 100 de oameni s-au adunat în faţa Primăriei din Pungeşti. La solicitarea acestora, şedinţa s-a mutat în Căminul Cultural.

Şedinţa extraordinară a consilierilor locali din comuna Pungeşti va avea loc joi, 31 octombrie, de la ora 14.00, în sediul primăriei din localitate. 

Reprezentanţii comunităţii vasluiene se vor reuni pentru a vota revocarea unei hotărâri de Consiliu Local de pe 17 octombrie, în care consilierii au votat în unanimitate interzicerea exploatării şi explorării gazelor de şist pe raza comunei.

Potrivit unor oficiali din cadrul Primăriei Pungeşti, şedinţa de joi este organizată urmare a unei solicitări venite din partea Prefecturii Vaslui, în care se arată că hotărârea vizată nu ar fi fost luată în mod legal.

În cursul zilei de astăzi, adevarul.ro va prezenta ce decizie vor lua consilierii locali din Pungeşti.

Între timp, sătenii din localitatea vasluiană, dar şi alţi susţinători ai luptei împotriva gigantului american Chevron au amenajat o tabără de rezistenţă în zona în care ar fi trebuit să înceapă explorare gazelor neconvenţionale.

La scurt timp după protestele de amploare de la Pungeşti, reprezentanţii Chevron România au anunţat că îşi suspendă activitatea pe raza comunei vasluienei, oficiali ai aceste companii declarând în presă că lucrările vor fi reluate atunci când vor putea fi realizate în siguranţă.

Citeşte şi:

Marea Adunare de la Cîmpeni: mii de oameni din Apuseni au ieşit în stradă împotriva proiectului Roşia Montană

Cine sunt speculanţii revoltelor din Vaslui: un preot, un jurnalist, un primar, un şef de judeţ, un ecologist şi un deputat

Aleşii din Pungeşti au votat interzicerea exploatării gazelor de şist şi organizarea unui referendum. Viceprimar: „Nu cred că hotărârea va fi considerată legală“

VIDEO Au sosit primele utilaje ale Chevron la Vaslui. Locuitorii din Pungeşti au format un lanţ uman în semn de protest la adresa americanilor

Intrigile din spatele „revoluţiei” de la Pungeşti. Primarul din comună, dispărut fără urmă. Elevii şi profesorii au primit interdicţie de a participa la revoltă

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite