Protestatarii din Pungeşti au renunţat la greva foamei din cauza Jandarmeriei: „Aici nu ai voie nici măcar să mori!“

Protestatarii din Pungeşti au renunţat la greva foamei din cauza Jandarmeriei

După 10 zile, protestatarii din Pungeşti care au intrat în greva foamei în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor în zonă, au renunţat la această formă de protest şi acuză Jandarmeria de alte abuzuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi îşi mutaseră tabăra în satul Siliştea, pe marginea unui teren care reprezenta pajiştea satului, cei 13 protestatari care erau în greva foamei au fost nevoiţi să renunţe la acest demers deoaredce, spun ei, au fost alungaţi de jandarmi. Aseară, forţele de ordine s-au prezentat în faţa greviştilor cu o plângere formulată de conducerea Asociaţiei Crescătorilor de Animale din comună la adresa protestatarilor pe care i-a acuzat că au ocupat ilegal păşunea.

„În urma abuzurilor făcute de către Jandarmeria Română şi a stării conflictuale existente între reprezentanţii instituţiei şi protestatarii aflaţi în greva foamei în Tabăra de Rezistenţă de la Pungeşti, cei din urmă au luat decizia renunţării la această formă extremă de protest.Totul se datorează presiunilor făcute de jandarmi, care practic îi terorizează pe activişti şi oamenii din sat, culminând cu evenimentele din data de 03.01.2014. Locuitorii din zonă se simt exact ca nişte prizonieri în lagăre de exterminare, având în vedere zecile de patrule care se plimbă prin sat. De asemenea, întrucât situaţia lor a fost total desconsiderată de către instituţiile statului, protestatarii de la Pungeşti vor decide în următoarele zile modul în care îşi vor arăta în continuare nemulţumirea faţă de exploatările şi explorările gazelor de şist precum şi a încălcării grave a drepturilor ce li se cuvin conform constituţiei. Aceştia deja s-au gandit la alte forme de protest mult mai incisive, care vor fi comunicate în următoarea perioadă“, ne-a declarat Constantin Pâslaru, unul din liderii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti.

Protetstatarii bănuiesc că, de fapt, Jandarmeria i-ar fi şantajat pe şefii Asociaţiei Crescătorilor de Animale din comună şi i-au obligat să semneze acea plângere, cărora le-ar fi spus că, dacă refuză să semneze, vor fi amendaţi deoarece terenul respectiv a fost concesionat de Primărie. 

 
În data de 8 decembrie, autorităţile au anunţat că toată zona comunei Pungeşti a fost declarată „zonă specială de siguranţă“, din cauza incidentelor violente din ziua precedentă, atunci când cei aproximativ 500 de protestatari au reuşit să dărâme în totalitate gardurile împrejmuitoare de pe terenul deţinut de Chevron în perimetrul de la Siliştea.

Citeşte şi:

FOTO După două zile de greva foamei, protestatarii din Pungeşti au cerut ajutorul medicilor

Sute de localnici din Pungeşti au protestat în faţa Primăriei

FOTO Sătenii din Pungeşti se plâng că sunt legitimaţi de jandarmi când ies din case

 
citeste totul despre: