Protest în curtea bisericii "Sf. Spiridon" Bârlad. Enoriaşii cer să le fie adus preotul paroh înapoi

Protest în curtea bisericii

Enoriaşii cer să le fie adus preotul înapoi FOTO sabina Ghiorghe

Aproape 50 de enoriaşi ai bisericii "Sf. Spiridon" Bârlad, judeţul Vaslui, s-au adunat în curtea lăcaşului sfânt şi cer să fie reprimit în parohie preotul Sorin Chirvase

Ştiri pe aceeaşi temă

Pensionarii au început să se adune vineri, 22 mai, în jurul orei 10.00, imediat după slujba din biserică. Uşa lăcaşului sfânt a fost încuiată şi toţi oamenii de casă ai bisericii şi-au văzut de treaba lor. Poarta a rămas descuiată, tocmai pentru a nu stârni hoiduielile enoriaşilor. Cei aproximativ 50 de susţinători ai preotului Sorin Chirvase, detaşat în noiembrie 2014 la o parohie din mediul rural, vor să atragă atenţia Episcopiei Huşi şi a Protopopiatului Bârlad. Nu au scandat, nu au fost huiduieli.

"Nu vrem scandal, suntem paşnici. Cerem acelaşi lucru ca în ultimele şase luni: să rămână preotul chirvase în parohia noastră. Nu vrem să forţăm uşa bisericii, nu vrem să punem lacăte pe uşă. Am chemat o televiziune naţională să ne ştie o ţară întreagă", a spus Dan Popa, unul dintre enoriaşii nemulţumiţi.

Aceştia au regizat un adevărat scenariu, ce să spună şi cine să ia cuvântul în faţa camerelor de filmat.

Este pentru a treia oară în această lună când credincioştii s-au adunat la biserică sau în faţa Protopopiatului Bârlad cu aceleaşi solicitări.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările