Zeci de profesori din Bârlad ameninţă că boicotează anul şcolar în urma unei decizii ISJ de a schimba managerul şcolii

Zeci de profesori din Bârlad ameninţă că boicotează anul şcolar în urma unei decizii ISJ de a schimba managerul şcolii

Georgel Bradu este directorul şcolii 8 din Bârlad de doi ani FOTO:adevarul

Peste 50 de dascăli de la cel mai mare gimnaziu din municipiul Bârlad au protestat, ieri, în incinta şcolii, din cauza intenţiei conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui de a-l schimba pe managerul unităţii de învăţământ.

Vestea că şcoala numărul 8 din municipiul Bârlad va avea alt director le-a înfuriat pe cadrele didactice care predau aici. Dascălii au aflat, încă de la sfârşitul săptămânii trecute, de intenţia ISJ, iar ieri s-au mobilizat şi s-au adunat în incinta unităţii pentru a protesta. Oameniii au spus că vor veni la şcoală să protesteze în fiecare zi până când şefii inspectoratului le vor asculta doleanţa.
 
Mai mult, cadrele didactice au întocmit şi o petiţie pe care au înaintat-o conducerii ISJ Vaslui, prin care solicită prelungirea mandatului directorului Bradu cu încă un an, respingând ideea aducerii unui director din afara şcolii. „Nu văd de ce tocmai la această unitate de învăţământ ar trebui schimbat directorul, când toate şcolile din municipiu au conducere interimară. Vor să ne aducă director o doamnă profesor care este deja la conducerea unei şcoli de cartier din oraş. Nu înţelegem de ce trebuie făcută această schimbare, una politică, din moment ce actualul director ştie bunul mers al lucrurilor şi are şi rezultate. Dacă nu va fi luată în considerare petiţia noastră de către conducerea Inspectoratului Şcolar, după 1 septembrie o să pichetăm şcoala şi nu o să permitem noului director să intre în unitate“, a declarat unul din profesorii semnatari ai petiţiei.
 
De celalată parte, şefii învăţământului vasluian au refuzat să confirme schimbarea din funcţie a directorului Bradu, dar a anunţat că o decizie finală va fi luată la sfârşitul acestei săptămâni. „La fiecare şcoală din Bârlad este luată în calcul schimbarea echipei managerile, însă toate acestea vor fi discutate în cadrul Consiliului de Administraţie (CA) al ISJ Vaslui. În funcţie de rezultatele evaluării anuale a activităţii, vom informa Ministerul Educaţiei despre propunerile noastre, ulterior urmând a fi aprobate în cadrul CA al Inspectoratului. Oricum, este nejustificată acţiunea de la Şcoala nr. 8 Bârlad, unde au fost chemaţi la revoltă profesorii şi învăţătorii din concediu. Iniţial, m-a intrigat această metodă, însă acum mă distrează", a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.
 
La şcoala numărul 8 din Bârlad învaţă peste 1.000 de elevi, Georgel Bradu fiind de 14 ani la conducerea acestei unităţi de învăţământ, 12 ani ocupând funcţia de director adjunct. 

Citeşte şi:

Profesorii vasluieni sunt alături de Cristina Anghel

 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: