Primul vasluian trimis după gratii după ce a fost acuzat că a evadat din arestul la domiciliu

Primul vasluian trimis după gratii după ce a fost acuzat că a evadat din arestul la domiciliu

Bărbatul a fost ridicat şi dus în arestul IPJ SURSA FOTO Arhivă Adevărul

Măsura este ca efect la recentele modificările prevăzute de Legea nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale.

Un vasluian în vârstă de 30 de ani, aflat în curs de cercetare într-un dosar penal unde are calitatea de inculpat, a fost trimis după gratii pentru cel puţin 30 zile pentru că nu a respectat prevederile măsurii preventive de arest la domiciliu. 

Bărbatul este din localitatea Puşcaşi şi a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de evadare, în conformitate cu prevederile legislative intrate de curând în vigoare. 

Totul a ieşit la iveală pe 19 iunie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfăşurat o acţiune de rutină pe raza judeţului Vaslui, în cadrul căreia au verificat mai multe persoane faţă de care a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu.

„Cu această ocazie, poliţiştii au constatat faptul că una dintre persoanele vizate, un bărbat de 30 de ani, din localitatea Teişoru, comuna Puşcaşi, a părăsit fără drept imobilul la care s-a stabilit executarea respectivei măsuri preventive. Menţionăm faptul că, anterior, bărbatului i-au fost aduse la cunoştinţă modificările legislative prevăzute de Legea nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale. În cauză a fost întocmit dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare. La data de 22.06.2021, bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus arestarea sa preventivă, pe o perioadă de 30 de zile”, a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui.

Vă recomandăm şi:

Ororile comise de celebrul Berilă, ucigaşul de brutari, unul dintre cei mai mari criminali ai României

Un deţinut a încercat să se sinucidă în Penitenciarul Vaslui. Este condamnat pentru că şi-a violat fiica

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările