Primul municipiu din România unde toţi elevii vor primi măşti gratuite pe durata pandemiei de COVID-19

Primul municipiu din România unde toţi elevii vor primi măşti gratuite pe durata pandemiei de COVID-19

Şcoala va începe pe 14 septembrie

Autorităţile locale din Vaslui au decis ca toţi elevii care studiază în unităţile de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ să beneficieze în mod gratuit de măşti de protecţie atât timp cât contextul epidemiologic o va impune.

Decizia a fost adoptată în unanimitate de Consiliul Local Vaslui, aceasta fiind printre puţinele hotărâri la care consilierii de la putere şi cei de la opoziţie au ajuns la un consens. 

Sumele necesar achiziţionării măştilor de protecţie vor fi suportate de la bugetul local, fiind alocate la ultima rectificare. În municipiul Vaslui învaţă aproximativ 15.000 de elevi, fiecare dintre aceştia urmează să primească câte 100 de măşti.

”Vom achiziţiona un milion şi jumătate de măşti pe care le vom distribui tuturor elevilor, astfel încăt aceştia să meargă la şcoală în condiţii de siguranţă. S-au alocat fonduri şi pentru asigurarea de dezinfectant şi a tuturor celor necesare pentru protejarea elevilor. 

Începerea şcolii este o provocare uriaşă pentru noi şi facem tot ce ne stă în putinţă să luăm cele mai bune decizii. Nu a fost director de şcoală care să vină la primărie, să facă o solicitare, iar noi să o refuzăm. Gestionarea acestei crize epidemiologice trebuie să o facem cu toată responsabilitatea. Aici nu este vorba de simpatii politice, de alte criterii, ci cu toţii trebuie să fim nişte administratori responsabili”, a transmis primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Pe lângă achiziţionarea măştilor pentru cei 15.000 de elevi, municipalitatea din Vaslui a votat alocarea de fonduri pentru achiziţionarea a 2.600 de tablete, table interactive, videoproiectoare etc., în contextul în care se preconizează că elevii vasluieni vor învăţa după sistemul hibrid, cursurile tradiţionale fiind alternate cu cele online.

Deocamdată, la nivelul municipiului Vaslui, autorităţile sanitare şi cele locale nu au anunţat cum vor începe elevii şcoala pe 14 septembrie. În aceste zile, la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, are loc evaluarea situaţiilor epidemiologice pe unităţi de învăţământ. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările