Primarul de Bârlad s-a cocoţat pe spiritul civic al oraşului. Edilul şi-a aprobat în consiliul local gazetă de propagandă

Primarul de Bârlad s-a cocoţat pe spiritul civic al oraşului. Edilul şi-a aprobat în consiliul local gazetă de propagandă

Constantin Constantinescu şi-a tras gazetuţă pe bani publici FOTO Sabina Ghiorghe

Consilierii locali din oraşul vasluian Bârlad au aprobat în ultima şedinţă comună un proiect de hotărâre care prevede tipărirea unei publicaţii informative cu periodicitate lunară, finanţată de la bugetul local.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ziarul se va numi „Spiritul civic bârlădean“ şi ar urma, conform hotărârii consilierilor, să prezinte într-o notă pozitivă acţiunile conducerii municipalităţii. Fiecare număr va avea un tiraj de 2.000 de exemplare şi va costa 2.000 de lei. Publicaţia va fi editată de către angajaţii Bibliotecii Municipale „Stroe Belloescu“, care nu vor fi remuneraţi suplimentar pentru noua activitate. „Spiritul civic“ va fi distribuit în localitatea cu o populaţie de 55.000 de locuitori prin intermediul asociaţiilor de proprietari, la sediul bibliotecii, al Primăriei Bârlad şi la celelalte instituţii publice din subordine.

Revista electorală

Proiectul, care-i aparţine primarului Constantin Constantinescu, a fost votat în şedinţa de Consiliu Local din 28 august cu sprijinul majorităţii PSD, partid care-l susţine pe edil. „Nu este cazul să fim de acord cu aşa ceva, această revistă, ce o fi ea, este electorală şi faceţi campanie pe banii contribuabililor, nu este normal, nu vom accepta aşa ceva“, a comentat în şedinţa de consiliu local, avocatul Dumitru Boroş, consilier local PNL.

Proiectul de hotărâre a fost publicat în aceeaşi zi în care primarul de Bârlad a bruscat o ziaristă de la un cotidian local, care publicase un articol critic la adresa politicii de cheltuire a banilor publici de către edil. După incident, Constantinescu a declarat în faţa camerelor video că-i recomandă jurnalistei să-şi facă meseria pe şoseaua de centură. Edilul a mai fost implicat într-un scandal similar în luna martie, atunci când a spus, într-o şedinţă a Consiliului Local, că ar împuşca atât consilierii locali, cât şi o altă jurnalistă de la un cotidian local, care publicase un articol nefavorabil lui.

Curierul lui Nichita de Iaşi

Consiliul Local Iaşi finanţează încă din 2008 o publicaţie lunară intitulată „Curierul de Iaşi“, care preamăreşte realizările primarului Gheorghe Nichita. Fiecare număr conţine peste cinci fotografii ale edilului PSD, de cele mai multe ori plasate pe prima pagină. Ziarul se distribuie prin intermediul centrelor de cartier ale primăriei şi are un tiraj mediu de 12.500 de exemplare. Tirajul publicaţiei se triplează în lunile premergătoare diverselor campanii electorale. Cheltuielile cu tipărirea au crescut constant de la un la altul, ajungând la 242.600 de lei în 2014. În total, din 2008 şi până în prezent, fiţuica propagandistică a primarului Nichita a înghiţit 1,1 milioane de lei din bugetul public.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, a încercat să-şi imite fostul partener de coaliţie politică de la primărie. O publicaţie lunară intitulată “Vesteajudeţului“ a fost tipărită timp de jumătate de an, până în mai 2014. Banii alocaţi în această perioadă au ajuns la 117.000 lei pentru 300.000 de exemplare. Consilierii judeţeni PSD au refuzat ulterior să mai accepte votarea în plen a unui buget pentru continuarea ziarului.

Citeşte şi:

FOTO „Sfântul“ nea’ Titi: primarul Bârladului, pictat în biserică

SERIAL „ADEVĂRUL“. Toate vilele baronilor din România. Averea primarului Constantin Constantinescu, baronul ”roşu” al Bârladului

VIDEO Primarul Bârladului îi ameninţă cu moartea pe consilierii locali şi pe jurnaliştii care i se împotrivesc: „V-aş scoate din oraş şi v-aş împuşca!”

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările