Primăriile din Vaslui au rămas fără bani de salarii

Primăriile din Vaslui au rămas fără bani de salarii

Vasile Mihalachi, președintele CJ Vaslui

Mai bine de un sfert din numărul de primării din judeţul Vaslui nu mai au la acestă oră fonduri pentru plata salariilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situația este cu atât mai grea cu cât nici soluții nu se găsesc. Primăriile respective nu au reuşit să facă prea multe încasări din taxe şi impozite, iar banii care le-au fost repartizaţi de la bugetul de stat s-au terminat.

Conducerea Consiliului județean (CJ) Vaslui ridică neputincioasă din umeri și susține că nu are nicio o soluție pentru a-i ajuta pe primarii care au fac rând în fiecare zi la sediul instituției pentru  a cere bani.

Situaţia este destul de urâtă. Sunt unele primăriii care nu au salariile pe octombrie şi noiembrie. Cea mai urâtă situaţie este însă la sumele alocate persoanelor care însoţesc persoane cu handicap. Nu au primit de 7 luni nici un ban, cel mai nenorocit lucru e că nici noi cei de la CJ nu am primit de la Guvern aceea rectificare care să ne permită să plătim aceste sume. La ora actuală pentru acele primării care nu au bani de salarii mai tăiem de la noi, mai lăsăm deoparte investiţiile CJ, astfel încât să dăm o mână de ajutor. Altceva nu putem. Încercăm să găsim soluţii în aşa fel ca cei cu care noi lucrăm să aibă salariile cât de cât asigurate. Altfel, pot pleca şi nu mai avem cu cine lucra", a declarat preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările