Primar din Vaslui, trimis în judecată pentru conflict de interese

Primar din Vaslui, trimis în judecată pentru conflict de interese

Ioan Vezeteu este acuzat de conflict de interese FOTO:odv.ro

Primarul comunei vasluiene Pogana, Ioan Vezeteu, a fost trimis, ieri, în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, el fiind acuzat de conflict de interese în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, edilul a propus pe ordinea de zi a unei şedinţe de Consiliu Local din anul 2011 un proiect de hotărâre privind vânzarea unui teren ce aparţinea domeniului privat al comunei, în suprafaţă de 26.000 de metri pătraţi, intravilan. El a fost cel care a întocmit notele de fundamentare a hotărârilor cu numărul 40 din 28.10.2011 şi 49 din 22.12.2011.

Primarul mai este acuzat şi de faptul că a propus vânzarea terenului respectiv fără licitaţie publică, stabilind apriori cumpărătorul, nimeni altul decât Vasile Banu, un cumnat de-al său. Ulterior, Vezeteu a semnat şi contractul de vânzare-cumpărare în calitate de reprezentant al Primăriei Pogana.

Ioan Vezeteu este cel de-al treilea primar din judeţul Vaslui trimis în judecată de la începutul acestui an. 

Citeşte şi:

Ciprian Tamaş, primarul din comuna Şuletea, acuzat de fals şi uz de fals. Edilul: „Sunt nevinovat!“

Dosar penal pe numele unui fost primar din Vaslui, după ce a fost prins conducând maşina în comă alcoolică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările