Prefectul de Vaslui insistă pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc din Negreşti

Prefectul de Vaslui insistă pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc din Negreşti

Fostul spital din Negrești nu va mai fi clinică privată

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga, a declarat, pentru a doua oară de la instalarea sa în această funcţie, că redeschiderea Spitalului din Negreşti reprezintă o prioritate pentru el.

Ştiri pe aceeaşi temă

Închis de fosta guvernare a PDL în aprilie 2011, la fel ca multe alte spitale din ţară, după ce Ministerul Sănătății a propus reprofilarea unității spitalicești în azil de bătrâni, tăind finanțarea serviciilor începând cu această dată, Spitalul Orăşenesc din Negreşti şi-ar putea relua activitatea.

Cel puţin asta este una din dorinţele proaspătului prefect al Vasluiului care le-a promis şefilor instituţiilor de sănătate din judeţ că va încerca să găsească o soluţie pentru redeschiderea unităţii spitaliceşti.

Marș de protest împotriva desființării spitalului din Negrești (GALERIE FOTO)

CJ Vaslui investeşte fără rost în fostul spital din Negreşti

„Trebuie să ne gândim la o soluţie ca să vedem sub ce formă vom putea redeschide acest spital. Ori va fi o unitate de sine stătătoare, ori va fi o unitate externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Am văzut că s-a degradat foarte tare această clădire şi ar fi păcat. Este o crimă să trimiţi un om bolnav să meargă la un alt spital", a declarat Prtefectul Renga.

În anul 2005, la Spitalul din Negreşti s-au investit circa 5 milioane de euro, bani cu care unitatea sanitară a fost modernizată. În acest moment, spitalul face obiectul unui litigiu între o firmă care doreşte să transforme unitatea în una privată şi Consiliul Local, care acuză firma respectivă de încălcarea prevederilor contractuale.

Intră pe
vaslui.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările