Povestea Adrianei, femeia zdravănă de la ţară ce credea că a tras-o curentul la tăiat la vie, dar a murit la 40 de ani răpusă de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SAT

Vineri, 10 aprilie, în judeţul Vaslui s-a înregistrat cel de-al doilea deces provocat de infecţia cu noul coronavirus: o femeie de 40 de ani, fără patologii medicale. Primul deces provocat de COVID-19, în Vaslui, a fost un bărbat de 71 de ani, călătorise în Turcia şi avea comorbidităţi.

Vestea morţii Adrianei, mama a două fete din satul Racoviţa, comuna Gârceni este bulversantă pentru toţi cei care au cunoscut-o. Nimeni nu îşi explică cum o femeie tânără, de 40 de ani, care nu suferise de boli de-a lungul vieţii, ar fi putut să aibă parte de un sfârşit atât de brusc. 

”O femeie robustă şi muncitoare”, aşa o descriu toţi cei care au cunoscut-o. A plecat de acasă pe picioarele ei, îndemnându-şi soţul să aibă grijă de fete. Nu bănuia că boala o va doborî, iar pe fetele care au condus-o plângând la poartă nu o să le mai vadă vreodată. 

Femeia a sunat la 112 în seara de 28 martie anunţând că se simte rău şi are febră ridicată. A invocat că în urmă cu câteva zile mersese la medicul de familie, dar în ciuda tratamentului se simţea rău. Văzând că dispecerii solicită detalii femeii, soţul acesteia a preluat telefonul, pierzându-şi cumpătul. Bărbatul a jignit şi a reproşat cadrelor medicale că se comportă ca nişte poliţişti, în loc să se deplaseze mai repede pentru a-i transporta soţia la spital. Era deranjat de faptul că era întrebat de dispeceri dacă au în familie persoane întoarse din străinătate, dacă au avut contact cu persoane din zone afectate de COVID-19. Atât pacienta, cât şi soţul au negat acest lucru. 

La locul solicitării a fost trimis un echipaj al Ambulanţei care au găsit-o pe femeie într-o stare relativ bună. Era febrilă, slăbită, dar a mers singură la ambulanţă. A invocat că a fost la tăiat la vie şi probabil a tras-o vreun curent şi a răcit. Ulterior, soţul femeii i-a spus primarului din comună că nevasta ”trăgea câte o răceală din asta zdravănă” în fiecare primăvară. 

Pacienta a fost lăsată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru investigaţii. Ulterior, în aceeaşi noapte, după efectuarea radiografiei care au indicat că plămânii îi sunt afectaţi, acelaşi echipaj de Ambulanţă a transportat-o la Secţia Boli Infecţioase, aflată în clădirea spitalului vechi din Vaslui. Femeia a fost testată pentru COVID-19, iar pe 30 martie rezultatele au confirmat că este infectată cu virusul SARS-COV2. Evoluţia stării femeii de 40 de ani una fulminantă, la două zile după confirmarea diagnosticului fiind intubată şi internată la ATI. 

Muncitorii de la Suceava bănuiţi că au adus virusul în sat

Vestea îmbolnăvirii cu noul coronavirus a unui localnic dintr-un sat uitat printre dealurile Gârceniului a produs rumoare printre localnici. Autorităţile sanitare au declanşat o anchetă epidemiologică, iar principala pistă pe care merg este că noul coronavirus ar fi fost adus în sat de un grup de muncitori din Suceava care au ajutat la lucrările de construcţie la o casă de rugăciune ridicată de penticostalii din sat.

Potrivit autorităţilor locale, muncitorii suceveni au fost în satul Racoviţa în perioada 19-20 martie. Ulterior, în perioada 24-27 martie, membrii cultului religios au organizat adunări de rugăciune la care au participat 40 de familii cu circa 110 persoane. Acestea aveau loc la domiciliile membrilor cultului, fără ştirea autorităţilor. Alte 22 de persoane din sat au fost confirmate COVID-19. În satul Racoviţa locuiesc aproximativ 250 de persoane.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite