Poliţiştii rutieri solicită persoanelor bolnave şi bătrânilor să renunţe la şofat: „Fenomenul este invers teribilismului“

Poliţiştii rutieri solicită persoanelor bolnave şi bătrânilor să renunţe la şofat: „Fenomenul este invers teribilismului“

Un bărbat de 60 de ani nu a mai putut fi salvat după ce a suferit un infarct în timp ce conducea

Persoanele cu afecţiuni cardio-vasculare, dar şi vârstnicii pot fi un veritabil pericol pentru siguranţa rutieră, atrag atenţia poliţiştii. În Vaslui, doi conducători auto au murit după ce au făcut infarct în timp ce se aflau la volan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cauzele unui accident rutier grav produs pe DE 581, în apropiere de Bârlad, şi soldat cu moartea unui bărbat de 60 de ani, au fost elucidate în urma efectuării necropsiei. 

Concluziile medicilor legişti au scos la iveală faptul că victima a decedat din cauza unui stop cardiac suferit în timp ce conducea autoturismul şi nu din cauza leziunilor suferite în urma accidentului. Evenimentul rutier s-a produs pe 28 noiembrie, pe Drumul European 581, la ieşirea din municipiul Bârlad, spre Vaslui. 

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, aflat la volanul unui VW Golf, pe o porţiune de drum drept, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens, izbindu-se de un copac de pe marginea şoselei. La faţa locului, poliţiştii rutieri nu au descoperit nicio o urmă de frânare. Echipajul medical ajuns la locul accidentului l-a găsit pe conducătorul auto în stop cardio respirator, iar manevrele de resuscitare au fost fără rezultat, cadrele medicale declarând decesul.

Este cel de-al doilea caz grav înregistrat anul acesta în judeţul Vaslui. Un alt conducător auto, un tânăr de 31 de ani, cunoscut cu afecţiuni medicale, a murit în urma unui infarct suferit în timp ce conducea. Şoferului i s-a făcut rău într-o intersecţie intens circulată din municipiul Vaslui, a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat în coleziune cu un alt autoturism care se deplasa din sens opus.

Poliţiştii rutier atrag atenţia conducătorilor auto care suferă de afecţiuni medicale, în special cardiacilor, persoanelor în vârstă, dar şi familiilor acestora, solicitându-le să renunţe la şofat, deoarece pun în pericol siguranţa traficului rutier.

”Serviciul Rutier Vaslui atrage atenţia tuturor conducatorilor auto care au o vârstă înaintată sau suferă de anumite boli care îi fac vulnerabili în trafic, ca şi stare de sănătate, să renunte la calitatea de conducători auto. De asemenea, în cazul bătrânilor conducători auto, fără a fi o cauza prioritară de accidente rutiere, starea lor precară de sănătate şi atenţie sau concentrare îi transformă în adevărate obstacole în traficul atât de aglomerat, fenomenul fiind unul invers teribilismului. Serviciul Rutier Vaslui cheamă în ajutor familia sau apropiaţii bătrânilor conducători auto şi cere sprijin în sensul determinării acestora sa renunte la a mai conduce autoturisme pe drumurile publice”, îndeamnă comisar Sergiu Anton, şeful SPR Vaslui.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: