Poliţişti şi angajaţi de la Protecţia Consumatorului Vaslui, anchetaţi pentru participarea la o reţea de contrabandă

Poliţişti şi angajaţi de la Protecţia Consumatorului Vaslui, anchetaţi pentru participarea la o reţea de contrabandă

FOTO Arhiva Adevărul

Descinderile făcute de DIICOT au avut loc pe 2 august şi au vizat nu mai puţin de 19 locaţii, dintre care 11 domicilii ale unor persoane, şase societăţi comerciale şi două instituţii publice, respectiv postul de poliţie din Zorleni şi sediul Protecţiei Consumatorului Vaslui.

Caz de contrabandă cu implicaţii mai puţin obişnuite la Vaslui. La data de 2 august 2016, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul  Teritorial Vaslui, împreună cu lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie -  Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate  Vaslui au efectuat un număr de 19 de percheziţii în mai multe localităţi din judeţul Vaslui, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări.

Ineditul situaţiei constă în faptul că printre cele 19 locaţii în care s-a descins se numără şi două instituţii publice, ale căror nume nu a fost făcut public în primă instanţă, dar care au ieşi la iveală pe măsură ce ancheta avansa.

Mai exact, în discuţie se află sediul Postului de Poliţie din Zorleni, precum şi cel al Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Vaslui.

Întrebat de descinderile efectuate de procurori, directorul CJPC Vaslui, Constantin Vasilache a negat că instituţia pe care o conduce ar avea vreo legătură cu ancheta DIICOT şi nici măcar nu a vrut să recunoască faptul că ar fi fost acolo descinderi ale oamenilor legii.

„Nu a fost nimeni pe la Comisariat. Nu aveti decât sã credeti pe oricine si oricând”, a spus Vasilache.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2013 – 2016, membrii grupului au adus cantităti impresionante de ţigări din Republica Moldova, pe care le-au comercializat în sase magazine din Zorleni. 

În fapt, anchetatorii verifică dacă inspectorii de la CJPC au închis ochii sau nu în perioada în care au efectuat controale la societăţile vizate, existând suspiciunea că aceştia ştiau că în magazine se găseau ţigări de contrabandă.

Creierul întregii acţiuni infracţionale ar fi, potrivit unor surse din zona anchetei, Vasile Fâscariu, fratele unui fost poliţist bârlădean. Tot din acelaşi grup face parte si omul de afaceri Lică Butnaru la domiciliul căruia ar fi fost descoperită cea mai mare cantitate de ţigări. 

În urma percheziţiilor efectuate, oamenii legii au ridicat 94.222 de lei şi 16.220 de ţigarete. De asemenea, la audieri au fost aduşi cei şase afaceristi suspecţi, dar si mai multi martori, vânzãtori sau fosti vânzãtori în magazinele vizate. 

Şi cei doi poliţişti din Zorleni au ajuns în biroul procurorilor, fără a se specifica pentru moment în ce calitate au fost audiaţi. Neoficial, am aflat că se bănuieşte că şi cei doi au favorizat infractorii.

Capul reţelei, Vasile Fâscariu, a fost reţinut pentru 24 de ore,  chiar dacă acesta s-a prelevat de dreptul la tăcere si a refuzat să dea declaraţii. Anchetatorii continuă audierile, existând posibilitatea ca şi alti membri ai grupării să fie retinuti.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările