Poliţist în vârstă de 45 de ani, răpus de COVID. S-a tratat la domiciliu, însă starea i s-a agravat brusc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist din cadrul Poliţiei Locale Vaslui a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus şi a încercat să-şi ţină boala sub control urmând tratamentul la domiciliu. Bărbatul de 45 de ani era unul dintre cei mai apreciaţi poliţişti locali,fiind premiat cu distincţia „poliţistul anului”.

Poliţistului Leonard Lupu s-a stins din viaţă joi, 17 decembrie, la aproape trei săptămâni după ce a fost confirmat cu COVID-19. Potrivit colegilor, bărbatul ar fi contactat noul coronavirul de la soţia sa, care este asistentă medicală la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. 

Fără alte probleme de sănătate şi cu o simptomatologie uşoară a bolii, poliţistul a crezut că va învinge boala urmând tratamentul prescris de medici la domiciliu. 

Evoluţia bolii în cazul său a fost una neaşteptată. După zece zile de tratament luat acasă, starea de sănătate i s-a alterat, ajungând la spital cu nivelul de saturaţie al oxigenului la 80. A fost internat în secţia ATI a spitalului din Vaslui, fiind intubat, însă în ciuda eforturilor medicale, la zece zile de la internare bărbatul de 45 de ani a murit.

Vestea morţii lui Leonard Lupu i-a cutremurat pe toţi cei care l-au cunoscut. Leo, aşa cum îi spuneau colegii şi apropiaţii, era nelipsit de străzile din Vaslui, unde dirija traficul rutier. Reuşea de fiecare dată, cu tact, să gestioneze orice situaţie. Pentru profesionalismul său a fost premiat cu distincţia ”poliţistul anului”. 

”Cu durere în suflet, vă anunţăm că in seara de 17.12.2020, bravul nostru coleg, poliţistul local Lupu Leonard Vasile, zis Leo, in vârstă de 45 ani, din cadrul Serviciului circulaţie a plecat la cele veşnice. Dirijarea traficului rutier, munca pe care o îndrăgea foarte mult, a fost lăsată pe mai departe, în grija colegilor de serviciu. Acest virus nemilos, Covid-19, şi-a luat tributul şi din rândul Politiei Locale Vaslui. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei îndurerate să îi dea putere să treacă peste această durere imensă!”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale.

Poliţistul local era căsătorit şi avea o fiică, elevă la liceu. Sute de mesaje de condolenţe şi încurajare au transmis apropiaţii soţiei şi fiicei răvăşite după pierderea suferită. 

Vă mai recomandăm şi:

Cum explică un medic cauzele înmulţirii cazurilor de COVID-19. „Pe parcursul internării vă veţi pozitiva“

O tânără doctoriţă, ucisă de COVID-19. Unde s-a stins medicul  

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite