Poliţist cu o alcoolemie record, către agenţii de la Rutieră, după ce a provocat un accident: „Când ies din puşcărie, vă împuşc pe toţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un poliţist a fost condamnat la închisoare pentru că s-a urcat la volan aproape în comă alcoolică şi a produs un accident de circulaţie pe un drum naţional, ameninţându-i apoi cu moartea pe agenţii rutieri care investigau evenimentul rutier.

Judecătoria Vaslui l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pe Florin Mihulcă, agent de poliţie la Poliţia Vaslui, Secţia Rurală nr. 1, Postul de poliţie Muntenii de Jos, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi ultraj. Decizia instanţei nu este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, pe 27.12.2020, poliţistul a condus un autoturism marca Audi A4 pe DN 24 sub influenţa băuturilor alcoolice. Colegii săi de la Poliţia Rutieră au stabilit că avea o alcoolemie de 3,29 mg/l alcool pur în sânge la ora 15,20, respectiv 3,05 mg/l alcool pur în sânge o oră mai târziu.

Fiind practic în comă alcoolică, poliţistul a provocat un accident rutier în sensul giratoriu din satul vasluian Crasna. După producerea evenimentului rutier, Florin Mihulcă i-a ameninţat cu moartea pe colegii săi de la Poliţia Rutieră care sosiseră la faţa locului. 

”Când ies din puşcărie, vă împuşc pe toţi”, l-a ameninţat pe unul dintre agenţi, iar unui alt poliţist i-a spus „când am să ies din puşcărie, am să te omor şi pe tine şi pe sârboaica ta”.

Scuza de serviciu: nu a vorbit serios

Ulterior, poliţistul şi-a recunoscut faptele, dar a motivat în faţa anchetatorilor şi a instanţei de judecată că nu avea de gând să îşi pună în practică ameninţările pe care le făcuse la beţie. Nu de aceeaşi părere au fost şi judecătorii.

”Întrucât probele administrate în cauză confirmă existenţa faptelor şi a vinovăţiei inculpatului, recunoscute de altfel de inculpat, va înlătura instanţa susţinerea acestuia prin apărător cum că, în raport de reacţia persoanelor vătămate la exercitarea acţiunii de ameninţare nu există infracţiunea de ultraj, neexistând efectiv o stare de temere indusă acestora, reţine instanţa că ameninţarea trebuie să fie de natură, susceptibilă să producă o stare de temere, or, în cauză, raportat la situaţia concretă, inculpatul fiind la acel moment agent de poliţie în activitate, instruit să folosească arme de foc – cu referire la ameninţarea vă împuşc pe toţi, natura extremă a răului cu care se ameninţă – omor, consumarea cantităţilor de alcool în exces care au condus la inducerea unei stări de invincibilitate inculpatului, stare în care a înţeles să ameninţe persoanele vătămate, denotă intenţia directă, certă a acestuia de săvârşire a infracţiunilor de ultraj”, au argumentat judecătorii.

A băut ca să îşi amorţească durerea

În încercarea de-a scăpa de pedeapsă, Florin Mihulcă a invocat şi o altă scuză pentru comportamentul său. Poliţistul a depus la dosar mai multe acte care dovedesc că suferă de o serie de afecţiuni medicale şi, spune acesta, a băut ca să uite de durere. 

Magistraţii nu nu au considerat nici această scuză ca un motiv pertinent care să justifice consumul de alcool până aproape de coma alcoolică şi deplasarea ulterioară cu maşina pe drumurile publice.

”De asemenea, va înlătura, instanţa de judecată, afirmaţia inculpatului, prin apărătorii aleşi, cum că alcoolul consumat în exces a fost un factor pentru a diminua suferinţele cauzate de afecţiunile medicale, dovedite de altfel, de care suferea inculpatul, deoarece nu sunt pertinente, consumul de alcool ,în nicio situaţie, nu poate fi justificat pentru şi în situaţia conducerii unui autovehicul pe drumurile publice, aspect binecunoscut oricărei persoane şi cu atât mai mult inculpatului, la acel moment agent de poliţie, în condiţiile în care existau, la îndemâna inculpatului, remedii de natură medicamentoasă, alternative şi legale”, a precizat în motivarea hotărârii instanţa de judecată.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

O şoferiţă găsită cu alcoolemie de 0,05 la mie a învins Poliţia susţinând că a mâncat alimente fermentate

Cât alcool pot consuma şoferii şi în cât timp se elimină din organism

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite