Petiţie pentru arestarea indivizilor care au violat eleva din Vaslui. 28.000 de români au semnat petiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violatorii din Vaslui
Violatorii din Vaslui

Scandalizaţi de faptă, dar şi de modul cum judecătorii au îngăduit lăsarea în libertate a celor care au siluit-o pe elevă, autorii unei petiţii online cer să se facă dreptate.

Tot mai mulţi români cer să se facă dreptate în cazul elevei din Vaslui, batjocorită la sfârşitul anului trecut, în cel mai barbar mod cu putinţă, de şapte indivizi, aflaţi în prezent în libertate.

Revoltaţi de această atitudine a oamenilor legii, în faţa unui gest de o gravitate rar întâlnită, românii reacţionează.

Pe site-ul petitieonline.ro a fost lansată petiţia “Cerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui”, semnată până în prezent de peste 28.000 de români.

“Nu ezitaţi să DISTRIBUIŢI PETIŢIA!! Nu trebuie să stăm fără să facem nimic când vedem că legislaţia este călcată în picioare de anumiţi judecători. Vreţi o ţară corectă spuneţi-vă părerea!! Părerea noastră contează! Nimeni nu îşi doreşte să fie în situaţia în care a fost respectivă faţă!!Iar "ironiile" celor 7 şi ale famililor lor dau dovadă de nesimţire (este frumos spus).Trebuie să fie pedepsiţi conform legislaţiei în vigoare şi trebuie să primească sentinţă maximă pentru această faptă. Spuneţi-vă părerea!”, se adresează semnatarul petiţiei către cei nemultumiţi de soluţia judecătorilor.

Nu mai puţin de 2.000 de oameni au făcut comentarii în petiţie, cerând să se facă dreptate.

Românii cer să se facă dreptate

Vă prezentăm mai jos câteva dintre comentariile postate pe site-ul petitieonline.ro:

“Sunt şi eu mama de faţă şi nu mi-aş dori să i se întâmple acest lucru copilului meu. Sunt nişte oameni bolnavi la minte şi nu trebuie lăsaţi liberi”.

“Sunt mama a două fete şi la rândul meu femeie, iar ceea ce s-a întâmplat la Vaslui este inuman...părinţii acestor copii ar trebui să-şi lase odraslele să fie pedepsite pentru fapta lor şi poate în acest fel vor deveni oameni. Degeaba le asigură totul din punct de vedere material (am înţeles că cei şapte provin din familii înstărite), dacă le lipseşte moralitate şi integritatea”.

„Sunt revoltată la maxim! Cum să nu consideri pericol public aceşti derbedei???? Oare acest judecător are copii? Să treci prin aşa ceva e o traumă care te va urmări toată viaţa! Să-i dea Dumnezeu putere fetei să lupte până la capăt şi aceşti "oameni " să primească maximul pedepsei! Poate la "mititica" vor primi acelaşi tratament! Totul în viaţă se plăteşte!!!”.

“Fapta celor 7 indivizi periculoşi şi lipsiţi de cele mai elementare noţiuni de moralitate şi bun simţ trebuie să fie aspru şi cât mai repede pedepsită. Nu este corect, nu este demn să acceptăm în rândul nostru, al oamenilor care ne pasă de semeni noştri, astfel de persoane, care nici după comiterea faptei nu conştientizează ce au făcut”.

„Autoritatile trebuie sa respecte legea, de aceea sunt plătiţi. Închisoarea este o măsură prea blândă pt făptaşi. RUSINE JUDECĂTORULUI DE CAZ!!!“.

„Sunt mamă de băieţi dar nu admit asa ceva! Comportamentul animalic de care au dat dovadă trebuie pedepsit de lege!“.

Acestea sunt doar câteva din multitudinea de mesaje postate în petiţie prin care oamenii cer arestarea celor şapte indivizi.

De semnalat este faptul că, deşi de aflăm în faţa unei petiţii care ar putea însemna un record de semnături pentru o cauză dreaptă, foarte puţini dintre semnatari sunt din judeţul Vaslui, după cum simplu se poate observa pe site.

De altfel, ziarul Adevărul a demarat Campania "Dreptate pentru fata violată din Vaslui", care va continua luni cu o radiografie a infracţiunilor privind viaţa sexuală din judeţul Vaslui. „Adevărul“ vă va prezenta tabloul unui judeţ care de ani de zile se menţine în topul naţional al infracţiunilor de natură sexuală, dar, cu toate acestea, autorii celui mai grav viol înregistrat în istoria recentă a judeţului sunt judecaţi în stare de libertate.

Cititorii Adevărul sunt rugaţi să comenteze pe site în legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Vaslui.

Reamintim că în luna noiembrie a anului 2014, o elevă în vârstă de 18 ani a fost violată cu cruzime de şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti a rezultat faptul că în timp ce se întorcea de la şcoală, fata a fost acostată într-o staţie de autobuz din municipiul Vaslui de Silviu Burada (20 ani) şi Paul Burlacu (27 an)i, iar aceştia s-au oferit să o conducă cu autoturismul la domiciliu. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, unde i-au chemat pe Silviu Avădanei, de 21 ani, Petrică Bolboceanu, de 22 ani, Ionuţ Boicu, de 20 ani şi Rotaru Alin, de 18 ani. După ce au violat tânăra rând pe rând, indivizii, s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localităţii Moara Domnească, unde a fost chemat un alt tânăr de 19 ani, din comuna Văleni, Ionuţ Surleac. În această locaţie, ceilalţi patru tineri au forţat victima să întreţină raporturi sexuale, deşi aceasta a continuat să-i roage să o conducă acasă. 

Mărturiile fetei sunt cutremurătoare, iar violatorii şi-au recunoscut faptele. Deşi au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă, aceştia au fost lăsaţi în libertate de judecători, care au considerat că nu prezintă pericol social.

Vă invităm pe toţi cititorii ”Adevărul” să transmiteţi-i un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului. Dacă apropiaţii şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această ţară sunt alături de ea şi nu tolerează asemenea fapte revoltătoare.

Pe aceeaşi temă:

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită

Sentinţă-şoc la Vaslui. Judecătorii au decis eliberarea din arest a trei dintre cei şapte indivizi care au violat ore în şir o elevă, până la leşin

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

CSM şi Parchetul General, solicitate să verifice legalitatea eliberării celor şapte violatori din Vaslui. „O situaţie fără precedent în justiţia anului 2015“

FOTO Cei 7 violatori care au batjocorit o elevă până au lăsat-o inconştientă, zâmbitori în faţa judecătorilor care i-au lăsat în libertate


 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite