Peste 1.000 de forţe de ordine mobilizate în judeţul Vaslui pentru asigurarea ordinea publică la referendum

Peste 1.000 de forţe de ordine mobilizate în judeţul Vaslui pentru asigurarea ordinea publică la referendum

Toate structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interen din judeţul Vaslui sunt angrenate în organizarea şi desfăşurarea Referendumului din 6 şi 7 octombrie 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi alte structuri M.A.I.), se află în misiuni, pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

În acest context, precizăm că 380 de poliţişti vor asigura paza şi protecţia la 191 de secţii de votare, dintre cele 527 ce se vor constitui pe raza judeţului Vaslui, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

De asemenea, peste 110 poliţişti se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de poliţişti şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, peste 100 de poliţişti vor fi constituiţi, zilnic, în rezerve (luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti).

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui va avea în responsabilitate 88 secţii de votare dispuse în 88 locaţii, unde vor fi prezenţi peste 240 de jandarmi. Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune.

Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

221 de pompieri asigură desfăşurarea în bune condiţii a referendumului, la 134 secţii de votare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la peste 400 de obiective în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiştii ISU desfăşoară activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor şi gestionarea eventualelor intervenţii de urgenţă.

Totodată, 246 de poliţisti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui vor asigura paza şi supravegherea a 114 secţii de votare aflate în zona de competenţă.

Pentru mai multe informaţii privind procesul electoral, puteţi consulta pagina unităţii noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcţionează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteţi găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea Referendumului, cât şi actele normative incidente şi contravenţiile şi infracţiunile prevăzute de acestea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: