Perseverenţa unui „şofer” care şi-a cumpărat permisul de conducere cu 250 de euro. Condamnat cu suspendare, a recidivat în trafic

Perseverenţa unui „şofer” care şi-a cumpărat permisul de conducere cu 250 de euro. Condamnat cu suspendare, a recidivat în trafic

Un bărbat de 50 de ani, din judeţul Vaslui, a fost arestat preventiv după ce a fost descoperit conducând un autoturism, deşi nu deţine permis de conducere şi, în plus, se afla într-o stare avansată de ebrietate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat de 50 de ani, din localitatea vasluiană Butucărie (Zăpodeni) a fost depistat în după-amiaza de 28 noiembrie, în timp ce conducea un autoturism pe strada Sublocotenent Ioanesei Adrian, din municipiul Vaslui, din direcţia Parc Copou spre strada Ştefan cel Mare.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu are eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, întrucât acesta prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la sediul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Vaslui în vederea recoltării de probe biologice.

În urma verificărilor, poliţiştii aveau să constate că bărbatul este un ”client” vechi, care în urmă cu un an a fost condamnat cu suspendare tot pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Astfel, ţinând cont de perseverenţa infracţională a cetăţeanului, acesta a fost reţinut, iar duminică, 29 noiembrie, Judecătoria Vaslui a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Instanţa nu a mai manifestat clemenţă faţă de bărbatul prins beat criţă la volan, după ce în urmă cu un an i-a aplicat o pedeapsă cu suspendare tot pentru infracţiuni rutiere. Atunci a fost prins de radar conducând cu peste 80 km/h în localitate, deşi nu absolvise niciodată o şcoală de şoferi, ca atare nici nu deţinea permis de conducere. 

Bărbatul a fost plecat la muncă în Italia şi de acolo ”a făcut rost de un permis”. A crezut că va reuşi să îi păcălească pe poliţiştii români, astfel că odată reîntors pe meleagurile natale a început să şofeze. Echipajul rutier care l-a depistat conducând pe DN 24, pe raza localităţii Moara Domnească, având dubii asupra autenticităţii permisului prezentat de şofer, l-a condus la sediul Poliţiei pentru verificări. Astfel, poliţiştii aveau să constate că permisul eliberat de autorităţile italiene din 2012 este unul contrafăcut.

Judecătorii, la prima condamnare: ”Există şanse sporite ca inculpatul să se îndrepte”

”Faţă de rezultatul verificărilor, inculpatul a recunoscut faptul că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în cursul anului 2012, în timp ce se afla pe teritoriul Italiei, în provincia Foggia, contra sumei de 250 euro, a obţinut de la o persoană necunoscută un permis de conducere pe numele său , deşi nu urmase cursurile vreunei şcoli de şoferi şi nu susţinuse un examen organizat de autorităţile italiene”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, care au dispus trimiterea în judecată a bărbatului pentru conducere fără permis şi uz de fals.

În faţa instanţei, bărbatul a recunoscut faptele astfel că judecătorii au dat dovadă de clemenţă, dispunând condamnarea inclupatului la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, stabilindu-i un termen de supraveghere de doi ani.

”Având în vedere că pe parcursul cercetărilor penale inculpatul a avut o bună conduită, colaborând cu organele de urmărire penală în vederea stabilirii adevărului, este o persoană integrată social, existând şanse sporite ca acesta să se îndrepte fără a mai săvârşi fapte similare, instanţa apreciază că faţă de acest a se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, au motivat judecătorii hotărârea pronunţată pe 20 iunie 2019, rămasă definitivă.

 

Vă mai recomandăm să citiţi:

14 persoane arestate preventiv pentru infracţiuni de corupţie şi fraude cu permise de conducere, la Suceava

Cazul ciudat al ieşeanului care fura maşinile doar pentru a se plimba cu ele. Va sta peste şase ani la puşcărie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările