Percheziţii la Pungeşti: Poliţiştii au descoperit două pistoale la localnici

Percheziţii
la Pungeşti: Poliţiştii au descoperit două pistoale la localnici

Mai bine de un an, comuna Pungeşti s-a aflat sub paza jandarmilor din cauza protestelor împotriva gazelor de şist

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Vaslui şi Postului de poliţie Pungeşti, cu sprijinul celor pentru acţiuni speciale, au efectuat percheziţii domiciliare pe raza localităţii Pungeşti, în urma cărora la doi localnici au descoperit două pistoale, unul cu aer comprimat şi altul cu gaze, fără a deţine autorizaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La una dintre locuinţe, aparţinând unui bărbat de 44 ani, poliţiştii au descoperit un pistol cu gaze de calibrul 8 mm, care a fost introdus în ţară în mod ilegal. La cea de-a doua locaţie, în care domiciliază un bărbat de 26 ani, a mai fost identificat un pistol cu aer comprimat, de calibru 4,5 mm, fabricat în Italia, precum şi muniţie aferentă acestuia (235 diaboluri din plumb de acelaşi calibru). Cele două persoane au declarat poliţiştilor că le-au fost aduse de cunoştinţe pistoalele din Italia.

“ Bunurile deţinute fără drept au fost ridicate în vederea cercetărilor.  Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic, fiind suspectaţi că se ocupau şi cu activităţi de braconaj.”, a declarat subcomisarul Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Pungeşti, zonă de siguranţă

Comuna vasluiană Pungeşti a intrat în atenţia opiniei publice, în urma protestelor fără precedent organizate aici, împotriva gazelor de şist. La sfârşitul anului 2014, Poliţia Vaslui a instituit "zonă specială de siguranţă publică" în localităţile vasluiene Siliştea şi Pungeşti, în urma incidentelor care au avut loc în ultima perioadă în zona perimetrului deţinut de compania Chevron, numărul forţelor de ordine fiind suplimentat considerabil. Astfel, la vremea respectivă, printr-o dispoziţie a şefului Poliţiei Municipale Vaslui, pe raza localităţilor Siliştea şi Pungeşti, precum şi pe sectorul de drum judeţean ce leagă cele două sate, a fost suplimentat considerabil numărul forţelor de ordine care patrulează, fiind vorba în special de jandarmi.

Imediat după producerea evenimentelor de pe 7 decembrie 2013, în urma cărora zeci de protestatari au dărâmat aproape în totalitate gardul împrejmuitor al terenului deţinut de Chevron, Jandarmeria şi Poliţia au constituit filtre pe drumul judeţean Vaslui - Gârceni, pe raza localităţilor Siliştea şi Pungeşti, iar orice persoană care trecea prin zonă era legitimată şi notată în carneţele de forţele de ordine. De asemenea, jandarmii nu permiteau oprirea maşinilor sau a persoanelor care mergeau pe jos în dreptul perimetrului deţinut de compania Chevron.

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Violenţe fără precedent la Pungeşti. Chevron a suspendat lucrările şi a făcut plângere pentru distrugerile din urma protestelor

FOTO Sătenii din Pungeşti se plâng că sunt legitimaţi de jandarmi când ies din case

FOTO Puţurile de apă din interiorul şantierului deţinut de Chevron la Pungeşti au fost sigilate şi blindate

ANTIŞISTUL Cum se infiltrează Biserica, pe şest, la protestele anti-şist

Cine sunt speculanţii revoltelor din Vaslui: un preot, un jurnalist, un primar, un şef de judeţ, un ecologist şi un deputat

Aleşii din Pungeşti au votat interzicerea exploatării gazelor de şist şi organizarea unui referendum. Viceprimar: „Nu cred că hotărârea va fi considerată legală“

VIDEO Au sosit primele utilaje ale Chevron la Vaslui. Locuitorii din Pungeşti au format un lanţ uman în semn de protest la adresa americanilor


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările