Pedofilul din Huşi trimis în judecată. A scăpat de acuzaţia de tentativă de viol pentru că victima a reuşit să fugă

Pedofilul din Huşi trimis în judecată. A scăpat de acuzaţia de tentativă de viol pentru că victima a reuşit să fugă

Daniel Benea

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi au finalizat în timp record ancheta în cazul bărbatului care pe 15 aprilie, anul curent, a atacat două fetiţe de 5, respectiv 8 ani, în scara unui bloc. Suspectat de comiterea a patru fapte, bărbatul a scăpat de acuzaţia de tentativă de viol, pentru că victima a reuşit să i se smulgă din mâini.

Ştiri pe aceeaşi temă

În mai puţin de două săptămâni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi a finalizat ancheta în cazul lui Daniel Benea (33 ani) şi a dispus trimiterea sa în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de agresiune sexuală, victime fiind tre fetiţe cu vârste de 5,8 şi 9 ani. 

Finalizarea anchetei vine la la mai puţin de zece zile după ce a făcut ultimele două victime. Timp de mai multe luni, în 2017, bărbatul nu a fost deranjat de anchetatori, deşi era suspect de alte două fapte.

În cazul infracţiunii de tentativă de viol, faptă pe care bărbatul era suspectat că a comis-o în octombrie 2017, procurorii au dispus clasarea cauzei pe motiv că nu au existat suficiente probe care să arate că ar fi încercat să violeze victima, o fetiţă de 12 ani.

Surse judiciare au declarat pentru ”Adevărul” că fata de 12 ani a fost urmărită Daniel Benea, iar la un moment dat acesta a apucat-o de umeri. Copila a reuşit să se smulgă din braţele lui şi să fugă. Procurorii au apreciat că probele nu sunt suficiente pentru ca fapta să fie considerată a fi una de natură penamă.

Lăsat în libertate după ce a atacat o fetiţă de 9 ani

Reamintim că Daniel Benea este cunoscut cu antecedente penale, în 2008 acesta fiind arestat după ce a violat o fetiţă de 11 ani în curtea unei şcoli din Huşi. În 2017 a fost eliberat condiţionat din închisoare, iar la scurt timp a început să atace din nou fetiţe pe stradă. Deşi a fost indicat ca fiind autorul agresiunii împotriva unei fetiţe de 9 ani încă din august 2017, fiind identificat de victima chiar din seara atacului, pedofilul a fost cercetat în stare de libertate.

Bărbatul a fost arestat din nou pe 17 aprilie, anul curent, după ce pe 15 aprilie, a atacat două fetiţe în scara unui bloc din Huşi şi a încercat să le supună la perversiuni sexuale. După arestarea din 17 aprilie, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi au invocat că nu s-a luat nicio măsură preventivă împotriva agresorului după faptele din vara anului 2017, pe motiv că în cauză s-ar fi dispus o expertiză psihiatrică.

În realitate, Daniel Benea a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Socola de la Iaşi în ianuarie 2018, adică la mai bine de patru luni după înregistrarea primei reclamaţii, şi a fost externat în aprilie 2018. La câteva zile după externare a atacat din nou. Bărbatul suferă de anumite afecţiuni psihiatrice, medicii stabilind că acesta are discernământul diminuat.

 

citeste totul despre: