Pedeapsă ridicol de mică aplicată de judecători unui pedofil care a abuzat sexual un băiat de 5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat de 43 de ani a fost condamnat definitiv pentru agresiune sexuală. Poliţiştii au stabilit că individul a abuzat sexual un băieţel de 5 ani, pe care părinţii îl lăsaseră în grija acestuia alături de cei doi fraţi ai săi, de 2 şi 7 ani.

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv pe 20 septembrie pe Cristinel Galit, un bărbat de 43 de ani din Vaslui, la patru ani de închisoare cu executare pentru agresiune sexuală. Iniţial, Judecătoria Vaslui îl condamnase la cinci ani de închisoare, dar bărbatul a atacat decizia la instanţa superioară şi a obţinut o reducere cu un an a pedepsei.

Potrivit anchetatorilor, pe 2 august 2020, părinţii a trei copii din Vaslui, de 2, 5 şi 7 ani, au fost lăsaţi în grija unui vecin, Cristinel Galit, pentru câteva ore. Individul a profitat de situaţie pentru a-şi satisface fanteziile sexuale bolnave.

Unul dintre copiii de care trebuia să se îngrijească, un băieţel de 5 ani, a căzut victima actelor deviante ale bărbatului. Acesta l-a dezbrăcat şi l-a agresat sexual în mai multe rânduri.

„Pe 2 august 2020, în intervalul orar 8,00 – 13,00, profitând de faptul cã pãrintii minorului R.C. i l-au lãsat în grijã pe acesta si pe cei doi frati ai sãi, în vârstă de 7 ani, respectiv de 2 ani, la imobilul situat în municipiul Vaslui, inculpatul, cu scopul de a obtine satisfactie sexuală, l-a atins pe minorul R.C., în vârstã de 5 ani, în zona abdominalã si a fundului, l-a dezbrãcat de pantaloni, aşezându-l pe burtă si atingându-l cu penisul în zona fundului”, se menţionează în rechizitoriu.

I-au redus pedeapsa

La sosirea părinţilor, copilul le-a povestit prin ce a trecut, iar aceştia au anunţat Poliţia, care l-a arestat imediat pe pedofil. După pronunţarea primei sentinţe de către Judecătoria Vaslui, Curtea de Apel Iaşi a rejudecat cazul, reducându-i pedeapsa pedofilului.

În baza art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a C.proc.pen. admite apelul promovat de apelantul inculpat Galit Cristinel împotriva sentintei penale nr. 684/2021 din data de 18.06.2021 pronuntatã de Judecãtoria Vaslui în dosar nr. 8983/333/2020, sentintã pe care o modificã partial, doar în latura penalã, în sensul reducerii pedepsei principale aplicate inculpatului. Rejudecând: Reduce de la 5 ani închisoare la 4 ani închisoare pedeapsa aplicatã inculpatului Galit Cristinel pentru sãvârsirea infractiunii de agresiune sexualã, prev. de art. 219 alin. 1 si alin. 2 lit. a si c C.pen”, a stabilit instanţa superioară.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Reacţia unui pedofil prins în flagrant în timp ce voia să se întâlnească cu o fetiţă de 14 ani VIDEO

Cum să recunoşti un pedofil

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite