Pedeapsa primită de un septuagenar care a violat o noapte întreagă o minoră de 14 ani. Explicaţia oferită judecătorilor în privinţa virilităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 70 de ani, din judeţul Vaslui, a fost condamnat pentru viol în formă continuată, fiind acuzat că a abuzat sexual o minoră de 14 ani ore în şir.

Judecătoria Vaslui a dispus condamnarea la 10 ani de închisoare a septuagenarului Dumitru Onofrei şi l-a obligat să achite victimei, o copilă de 14 ani, suma de 50.000 de lei cu titlul de daune morale. Judecătorii au respins solicitarea agresorului privind schimbarea încadrării juridice din viol în formă continuată în act sexual cu un minor. 

Bărbatul de 70 de ani, arestat preventiv încă din octombrie 2018, a recunoscut în faţa judecătorilor că a întreţinut relaţii sexuale cu minora de 14 ani o noapte întreagă, însă a invocat că aceasta ar fi fost de acord. 

Septuagenarul a declarat în sala de judecată că pentru a-şi îndeplini fanteziile sexuale a apelat la un afrodisiac chinezesc, o licoare pe care o folosea ocazional şi despre care ar fi auzit că este folosită de actorii din filmele pentru adulţi. 

Explicaţiile septuagenarului privind acordul victimei nu au fost însuşite de instanţă, care a dispus condamnarea bărbatului pentru viol în formă continuată.

Dumitru Onofrei a profitat de naivitatea şi vulnerabilitatea fetei de 14 ani, diagnosticată cu o formă de retard, care plecase de acasă din Vaslui, pe jos, pentru a ajunge la o mătuşă în municipiul Bârlad. 

Fata în vârstă de 14 ani, orfană de mamă, se afla în îngrijirea unei mătuşi, iar după o ceartă cu aceasta, copila s-a decis să plece pe jos, până la o altă mătuşă care locuieşte la 60 de kilometri distanţă, la Bârlad. Pentru că nu avea bani, a decis să plece de la Vaslui la Bârlad pe jos.

După aproape 15 kilometri de mers pe jos, minora a fost întâlnită de bărbatul de 70 de ani, care are domiciliul în municipiul Vaslui, însă deţine o casă pe raza localităţii Secuia. După ce a aflat că fata intenţiona să ajungă pe jos la Bârlad, o distanţă de peste 60 de kilometri, bărbatul s-a oferit să o adăpostească pe timpul nopţii, spunându-i că este periculos să circule noaptea pe marginea şoselei.

”Autorul a luat-o la el acasă şi, profitând de naivitatea şi vulnerabilitatea minorei, a întreţinut relaţii sexuale cu ea pe tot parcursul nopţii. Mătuşa minorei este cea care a sesizat Poliţia. Autorul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă”, au precizat reprezentanii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite