Pedeapsa primită de o femeie care şi-a abandonat copilul în curtea unei biserici

Pedeapsa primită de o femeie care şi-a abandonat copilul în curtea unei biserici

Copilul abandonat este crescut în prezent de un asistent social

Judecătoria Huşi a decis joi, 21 septembrie, condamnarea unei tinere care în urmă cu un an şi-a abandonat nou-născutul în capela unei biserici catolice din municipiul Huşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii au dispus condamnarea Crenguţei Spânache (29 ani) la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie. Totodată instanţa i-a stabilit un termen de supraveghere de doi ani şi jumătate. În acest interval, tânăra de 29 de ani trebuie să respecte un program de supraveghere şi să efectueze şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii. 

Sentinţa judecătorilor huşeni, pronunţată exact la un an distanţă de ziua abandonului, nu este definitivă. Bebeluşul care pe 17 septembrie a împlinit un an, a fost abandonat de mama sa pe 21 septembrie 2016, a doua zi după ce lehuza s-a externat de la Maternitatea din Vaslui. În acea zi, tânăra a mers împreună cu bebeluşul la Biserica Catolică ”Sf. Anton” din Huşi. A cerut ajutorul măicuţelor franciscane care se ocupă de un aşezământ social în zonă. Tânăra le-a povestit măicuţelor că mai are acasă un copil şi că nu posibilităţi să îi crească.

Vizibil afectată a plecat împreună cu bebeluşul, după ce măicuţele i-au spus că nu o pot ajuta. La scurt timp, copil a fost găsit învelit într-o păturică lângă statuia Fecioarei Maria, din curtea bisericii catolice. O adolescentă care trecea pe trotuar a auzit copilul plângând, l-a luat în braţe şi a mers cu el la preot vicar, care a anunţat poliţia la 112.

În timpul cercetărilor, tânăra a declarat că pruncul fusese rodul unei relaţii pasagere şi nu dorea să îl crească pentru că nu avea posibilităţi, fiind părăsită de soţul aflat la muncă în străinătate. În prezent, copilul se află în grija unui asistent maternal.

citeste totul despre: