Patronul Alexmon, cercetat în dosarul furturilor de curent de la E.On, singurul lăsat în libertate: "Am recunoscut vina"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt din cele nouă persoane reţinute pentru 24 de ore de polişiştii bârlădeni în dosarul furturilor de curent electric au fost puse sub control judiciar pentru un prejudiciu estimat la 1.900.000 de lei. Bogdan Tulpan, patronul Alexmon, a fost lăsat în libertate: "Îmi recunosc vina şi regret ce am făcut"

Audierile maraton din cursul săptămânii s-au soldat cu măsuri impuse de magistraţii Judecătoriei Bârlad împotriva a opt dintre bărbaţii reţinuţi pe 16 şi 17 septembrie pentru 24 de ore.

Soluţia magistraţilor a fost dată vineri, 18 septembrie, după ce cu o seară înainte, după ore lungi de audieri, a fost amânată soluţia.

Prejudiciul cauzat companiei de distribuţie a energiei electrice, prin ruperea de sigilii, efectuarea de lucrări neautorizate prin branşarea la reţeaua de distribuţie electrică, înstrăinarea de bunuri aparţinând companiei şi furtul de energie electrică a fost estimat la aproximativ 1.900.000 lei

În dosarul fruturilor de curent electric au fost reţinuţi şi patronii de la Alexmon şi Dublin, dar şi salariaţi ai E.On Moldova şi simpli consumatori casnici.

"Eu mi-am recunoscut fapta şi o regret. Am recunoscut încă din 7 mai fapta comisă de mine, încă din faza de urmărire penală. Am achitat integral sumele impuse de E.On, conform facturilor fiscale. Precizez că nu cunosc pe niciunul din ceilalţi şapte inculpaţi din dosar. Am fost surprins să fiu reţinut pentru 24 de ore având în vedere că trimp de patru luni nu am fost considerat pericol social", a explicat ziariştilor Bogdan Tulpan.

El a mai spus că în cursul lunii martie a "înţepat" două fire fără să fie sfătuit de cineva şi fără să primească niciun ajutor de la un angajat E.On.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au extins cercetările în dosarul penal menţionat, iar în baza probatoriului administrat au fost reţinute 8 persoane:

- Liviu Ganea, în vârstă de 48 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, instigare la infracţiunea de furt, instigare la infracţiunea de delapidare, complicitate la infracţiunea de rupere de sigiliu şi la infracţiunea de furt calificat;

- Iulian Mihăilă, în vârstă de 52 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omisiunea sesizării, delapidare, complicitate şi instigarea la infracţiunea de delapidare;

- Constantin Neacşu, în vârstă de 47 ani, salariat E.on, din municipiul Bârlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, omisiunea sesizării, rupere de sigiliu, şi complicitate la infracţiunea de rupere de sigiliu;

- Radu Bîlbîie, în vârstă de 46 ani, din municipiul Bârlad, fost salariat al E.On, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu; Acesta şi-a dat demisia după percheziţiile din 23 august.

- Costel Olaru, în vârstă de 48 ani, din satul Floreni, suburbie a oraşului Murgeni, cercetat pentru infracţiuni de abuz în serviciu, furt calificat, rupere de sigiliu, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice;

 - Bogdan Tulpan, în vârstă de 39 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice;

- Daniel Iuraşcu, în vârstă de 48 ani, din municipiul Bârlad, patronul clubului Dublin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, instigare la ruperea de sigiliu, instigare la deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice;

 - Costel Machidon, în vârstă de 47 ani, din comuna Perieni, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat (a sustras împreună cu alte persoane stâlpi metalici zincaţi şi componente de susţinere a acestora, din proprietatea unei societăţi comerciale).

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a dispus împotriva lui Daniel Iuraşcu măsura preventivă a controlului judiciar. Celelalte şapte persoane au fost prezentate la Judecătoria Bârlad cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Faţă de Liviu Ganea, Iulian Mihăilă, Constantin Neacşu, Radu Bîlbîie, Costel Olaru şi Costel Machidon a fost dispusă măsura prevetivă a controlului judiciar. Aceeaşi măsură a fost dispusă şi faţă de Victor Buganu, în vârstă de 60 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

"La Poliţia municipiului Bârlad se află în lucru un dosar penal privind mai multe infracţiuni săvârşite în dauna unei companii de distribuţie a energiei electrice. La sfârşitul lunii august a.c., au fost efectuate 80 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bârlad, a oraşului Murgeni, precum şi a comunelor arondate. Acţiunea a vizat persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de furt, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice privind energia electrica şi gazele naturale", se precizează în comunicatul de presă al IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite