Parc auto de lux la Poliţia de Frontieră

Parc auto de lux la Poliţia de Frontieră

Un autovehicul furat şi uitat de proprietari poate fi cumpărat de norocoşi cu un „discount“ de până la 75%. Poliţiştii de frontieră se uită cu invidie la maşinile scumpe care zac în ograda proprie. 26 de autoturisme sunt adăpostite în parcul auto al instituţiei. 

S-au deschis terasele la Silver Mall

S-au deschis terasele la Silver Mall

Cele trei terase din cadrul centrului comercial Silver Mall şi-au deschis porţile pentru clienţi. Astfel, începând cu ora 10.00 dimineaţa şi până târziu în noapte, amatorii de distracţii îşi pot petrece timpul liber pe terasa restaurantului La boem, la pizzeria Er Manno sau la terasa High Class.

Bârlădenii dau startul Zilelor Culturale

Bârlădenii dau startul Zilelor Culturale

Zilele Culturale ale Bârladului încep sâmbătă cu un spectacol la care sunt invitaţi trupa Direcţia 5, Alex şi Ansamblul Folcloric „Balada“. Festivitatea de deschidere a Zilelor Culturale ale Bârladului va începe mâine, la ora 19.30, în Piaţa Civică „Al.I. Cuza“, cu un spectacol de zile mari.

Spitalul Judeţean, lagăr pentru TBC-işti

Spitalul Judeţean, lagăr pentru TBC-işti

Cei 800 de vasluieni care trec în fiecare an pragul instituţiei sunt trataţi cu gândaci, pereţi scorojiţi şi duşumele mucegăite. Băile comune, paturile din fier şi o sală de mese ieşită din uz întregesc tabloul unui spital care încalcă toate normele UE.

Topul celor mai bogaţi aleşi din Vaslui

Topul celor mai  bogaţi aleşi din Vaslui

Cei mai mulţi dintre şefii Consiliului Judeţean, ai Primăriei, dar şi parlamentari se laudă cu averi de invidiat. Maşini de lux, apartamente, zeci de hectare de teren şi acţiuni la firme de top sunt doar câteva dintre avuţiile celor plătiţi din bani publici.

Nu credeam că o să o văd pe Simona câştigând Roland Garros-ul – nu după înfrângerea din finala anul trecut. Probabil că undeva, în subconştient, îmi spuneam că nu merităm, că nici unul dintre noi nu poate avea determinarea, disciplina, tăria mentală şi morală, dacă vreţi, să întoarcă o astfel de înfrângere şi să devină campioană în acelaşi loc, peste un an.

acum 8 zile · comentarii (33)

La 9/21 iunie 1848, în localitatea-port Islaz (situată la vărsarea Oltului în Dunăre), din fostul judeţ Romanaţi (azi, în judeţul Teleorman), revoluţionarii paşoptişti, purtători ai valorilor novatoare din Europa, unde se organizaseră politic şi cultural, insuflaţi de memorabilele cuvinte ”Libertate Egalitate Fraternitate!” declanşau Revoluţia de la 1848 din Ţara Românească.

acum 9 zile · comentarii (12)

Nu, nu este vorba despre WC-ul în care, zice-se, s-ar fi întrunit o majoritate a judecătorilor constituţionali ca să repare naturelul simţitor al ministrului Justiţiei. Până apar dovezi, acest episod este doar o snoavă care va intra în jurisprudenţa neoficială a prestigioasei instituţii. WC-ul la care mă refer este o afacere urât mirositoare, gestantă de aproape trei decenii, născută de câteva săptămâni şi detonată public de câteva zile.

acum 14 zile · comentarii (113)

Cadrul fiscal de care depind producătorii din Marea Neagră să îşi fundamenteze decizia de investiţie este sub un mare semn de incertitudine. Negocierile dintre statul român şi cei de la Exxon, Black Sea Oil&Gas, Romgaz, LukOil şi OMV Petrom privind reglementările Legii Offshore au ajuns într-un impas. Cum s-a întâmplat acest lucru şi de ce este important ca părţile să lămurească toate aceste aspecte până la 30 iunie?

acum 14 zile · comentarii (4)

Titlul de mai sus este, contrar tuturor aparenţelor, o ştire adevărată. În contextul din Republica Moldova, se pune la îndoială orice. Nu cumva Andrei Năstase este un pseudonim? Nu cumva le-a pierdut dar propaganda românească/europeană lucrează eficient? Alegeri? Poate că de fapt nici nu au fost alegeri, ci doar o consultare online

acum 14 zile · comentarii (1)

Este la modă de ceva ani să-ţi faci autocritica pentru greşelile istoriei – şi să vorbeşti, din nou şi din nou, despre problemele morale ale trecutului mai mult sau mai puţin îndepărtat. Dar când vom ajunge, sau vom ajunge oare să vorbim despre problemele morale ale prezentului?

acum 13 zile · comentarii (2)

Trebuie să recunoaştem cu toţii că avem o situaţie de Guinness Book. Unică în lume. Paznicul Constituţiei nu respectă Constituţia! Cum spuneam şi altă dată, am pus lupul paznic la stână! Am aşteptat să văd opinia juriştilor. A venit şi din partea asociaţiei VeDem Just şi a multor jurişti specialişti în drept constituţional.

acum 13 zile · comentarii (32)

În Valea Jiului mastodonţii de fier şi beton zac părăsiţi. Din adâncuri ies tot mai puţini oameni cu feţele încenuşate. Blocurile de locuinţe se golesc treptat. Valea resimte din plin dispariţia mineritului. Sau, ca să nu speriem oamenii, reducerea activităţii din sectorul carbonifer. Aurul negru îşi pierde în fiecare zi valoarea. Încă se mai extrage din subterane, doar că producţia anuală abia atinge performanţele zilnice din vremurile bune.

acum 13 zile · comentarii (5)

Un scandal de amploare a venit să dubleze ecourile ultimului raport olandezo-australian despre doborârea cursei MH17 deasupra Donbasului, atunci când un dispozitiv anti-rachete BUK care făcea parte dintr-un complex al Brigăzii 53 anti-aeriene din Kursk, şi despre responsabilitatea Federaţiei Ruse pentru doborârea avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, la 17 iulie 2014.

acum 13 zile · comentarii (73)

M-am tot întrebat, în ultimele luni, dacă i se va putea face vreodată, cu adevărat, dreptate fetei violate de cei şapte masculi din Văleni (imposibil de considerat bărbaţi, de orice minte sănătoasă). Şi n-am crezut nici pentru o clipă că ar putea fi pe lume ceva, vreo pedeapsă dată violatorilor, un leac sau orice altceva, care să îi ofere tinerei viaţa de dinaintea tragediei.

acum 3 ani · comentarii (114)

Tovarăşu’ Dan Ilie Ciobotea, ştii ce-i asta: „Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”? Mă-ndoiesc că ai, cu adevărat, habar. M-am întrebat de multe ori de ce tocmai în cele mai grele şi neliniştite momente ale noastre, ale credincioşilor din ţărişoara asta declarată în majoritate ortodoxă, cel pe care ar fi trebuit să-l simţim alături poate la fel de mult ca pe Dumnezeu a fost de negăsit.

acum 3 ani · comentarii (219)

Vrei să vezi exact ce i-au făcut cele şapte bestii fetei din Vaslui, pe care au violat-o trei ore continuu, au turnat alcool pe ea ca s-o trezească din leşin după leşin, nu? Vrei să vezi exact cine e fata, cum o cheamă, cum arată, cine-i maică-sa, taică-su, bunică-su, care, apropos!, abia mai stă în pat, nu?

acum 3 ani · comentarii (69)

Draga mea, nu ne-am cunoscut niciodată. Poate de aceea mi-am şi găsit curajul să îţi scriu. Nu îţi voi spune că ştiu ceea ce simţi. Pentru că nu ştiu şi te-aş minţi. Nu vreau să îţi dau sfaturi. Nici n-aş avea cum. Nu vreau să te-ntristez mai rău. Îţi scriu doar pentru că tu eşti puternică. Eşti puternică, aşa cum eu nu cred că aş fi putut fi.

acum 3 ani · comentarii (78)

Un chirurg ortoped dintr-un spital din ţara asta (vai şi-amar de soarta ei) a scris o scrisoare disperată în care a mărturisit că nu mai rezistă fără dotări minime, mai exact fără o amărâtă de bormaşină folosită în operaţii.  Ştiu, veţi spune că e vremea scrisorilor, dar e de subliniat că omul nu i-a scris lui Iohannis, nici lui Moş Crăciun, nici lui Dumnezeu. Pur şi simplu a pus pe hârtie o confesiune pentru cine are ochi şi urechi.

acum 3 ani · comentarii (10)