Pacienţii unui spital au reuşit să prindă un bărbat care fura sistematic din saloane. La proces, hoţul a fost pus în libertate de judecători

Pacienţii unui spital au reuşit să prindă un bărbat care fura sistematic din saloane. La proces, hoţul a fost pus în libertate de judecători

Spitalul Judeţean Vaslui

Un tânăr de 32 de ani, acuzat de comiterea mai multor furturi din saloanele Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, a fost prins chiar de pacienţi, dar a fost pus în libertate de judecători.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbat de 32 de ani din Vaslui, Adrian Cimpoier, a fost arestat pe 18 mai 2017, sub acuzaţia de furt calificat. Tânărul a fost prins în flagrant după ce a sustras mai multe telefoane mobile din saloanele Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. 

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că hoţul a acţionat chiar în noaptea dinaintea prezentării sale la Poliţie pentru audierea într-un alt dosar penal. În după amiaza zilei de 16 mai, după ce s-a plimbat prin oraş şi a consumat băuturi alcoolice, în jurul orei 1.00, s-a deplasat la spital cu intenţia de a sustrage bunuri pentru a face rost de bani, după cum singur a recunoscut.

”Inculpatul a intrat în clădirea spitalului, s-a deplasat la etajul 3, la Secţia O.R.L., şi, profitând de faptul că pacienţii dormeau, a sustras de pe noptierele aflate lângă paturile unde se aflau persoanele vătămate telefoanele mobile ale acestora, după care a mers în curtea spitalului şi le-a ascuns sub nişte buruieni. Apoi, inculpatul a intrat din nou în incinta spitalului, mergând la Secţia Cardiologie, pătrunzând în două saloane, de unde a sustras în acelaşi mod telefoanele mobile aparţinând altor două persoane vătămate”, au explicat procurorii în rechizitoriu.

Prins după ce i-a sunat telefonul furat în buzunar

La scurt timp după sustragerea telefoanelor, unul dintre bolnavi şi-a dat seama că îi lipseşte telefonul mobil, motiv pentru care l-a rugat pe un coleg de salon să-i apeleze numărul de telefon, moment în care telefonul mobil a sunat în buzunarul hoţului, care se pregătea să părăsească spitalul, aflându-se pe hol.
Atunci, doi dintre pacienţii din salon au alergat pe hol după hoţ, au reuşit să îl prindă şi să-l imobilizeze. Hoţul a predat de bună voie telefonul sustras, însă pacienţii au alertat autorităţile. În faţa poliţiştilor, acesta şi-a recunoscut faptelor, arătând locul din curtea spitalului unde a ascuns celelalte telefoane sustrase.

Arestat preventiv, Cimpoier a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de furt. Judecătorii nu şi-au însuşit încadrarea juridică şi au dispus judecarea inculpatului pentru săvârşirea unei singure infracţiuni de furt, în formă continuată, fiind invocate intervalele de timp scurte în care a acţionat, folosirea aceleiaşi metode de acţiune şi o motivaţie unică, aceea de a sustrage bunuri pentru a face rost de bani prin valorificare.

Eliberat din arest, în ziua sentinţei

În faţa judecătorilor, tânărul a solicitat să fie judecat în baza acordului de recunoaştere. Faptul că a fost cooperant şi a regretat faptele i-a determinat pe magistraţii vasluieni să-i aplice o pedeapsă cu suspendare. Astfel, Cimpoier a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiindu-i stabilit un termen de supraveghere de trei ani.

”Instanţa apreciază că, în raport de circumstanţele personale ale inculpatului, care este tânăr, în vârstă de 32 de ani, fără antecedente penale, împotriva sa fiind pusă în mişcare doar acţiunea penală cu privire la alte fapte, care a fost sincer şi cooperant pe parcursul urmăririi penale şi al judecăţii, precum şi faţă de gravitatea concretă a faptei rezultată din urmările puţin grave produse, din cuantumul relativ redus al prejudiciului cauzat, care de altfel a şi fost integral recuperat, scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia în regim de detenţie, perioada de aproximativ 5 luni, în care inculpatul a fost arestat preventiv fiind suficientă ca acesta să înţeleagă rigorile legii şi consecinţele încălcării acesteia, motiv pentru care, în baza art.91 Cod penal, va suspenda sub supraveghere executarea pedepsei de 2 ani închisoare aplicată inculpatului pe o durată de 3 ani, ce constituie termen de supraveghere”, se arată în motivarea hotărârii pronunţată pe 5 octombrie de Judecătoria Vaslui. 

Odată cu pronunţarea sentinţei, magistraţii au dispus punerea în libertate de îndată a tânărului. Decizia a rămas definitivă, nefiind atacată de procurori.
 

citeste totul despre: