Olimpica violată de un afacerist şi trădată de avocaţi, încurajată de concetăţeni. Oameni au iniţiat petiţia intitulată „Violul nu se cumpără“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvian-Andrei Spiridon FOTO Facebook/Andrei Spiridon
Silvian-Andrei Spiridon FOTO Facebook/Andrei Spiridon

Petiţia online “Violul nu se cumpără”, iniţiată de un internaut pentru susţinerea elevei eminente din Bârlad violată de afaceristul Andrei Spiridon, reprezintă una dintre puţinele acţiuni ale concetăţenilor care încriminează abuzurile sexuale.

Valul uriaş de comentarii şi păreri potrivnice lansate de bârlădeni la adresa unei copile abuzate sexual, care anterioar acestui eveniment reprezenta mândria municipiului Bârlad pentru performanţele deosebite la învăţătură, este compensate într-o mică măsură de numărul susţinătorilor.

Andrei Spiridon (29 ani), fiul unui afacerist din Bârlad care deţine o şcoală de şoferi, a ieşit din anonimat peste noapte după ce a fost acuzat de viol pe 26 decembrie, la câteva ore după ce victima a scăpat din calvar. Deşi anchetatorii au găsit suficiente dovezi pentru a-l reţine pentru 24 de ore, opinia publică locală l-a susţinut neaşteptat de tare şi majoritatea acuzelor s-au îndreptat către victimă, terfelindu-i imaginea publică.

În această vâltoare de opinii, timp în care inculpatul este cercetat în libertate pentru viol, a fost deschisă o petiţie online de către un internaut anonim. “Violul nu se cumpără”, a fost lansată pe internet în ziua când magistraţii de la Judecătoria Bârlad au anulat acordul de mediere semnat în pripă, în condiţii care ridică multe semne de întrebare. Petiţia, deşi nu a fost promovată pe internet a adunat, totuşi, câteva semnături şi primele mesaje ale celor care condamnă abuzurile sexuale. Mesajele de încurajare a elevei eminente şi semnăturile celor care cer condamnarea violatorilor pot fi postate pe http://www.petitieonline.net/petitie/.

Eleva de 17 ani a fost puternic afectată de denigrarea la care a fost expusă, cu atât mai mult cu cât numele şi poza i-au apărut într-un ziar local. A fost şi unul din motivele pentru care reprezentanţii Protecţiei Copilului au inclus-o într-un program special de protecţie şi consiliere psihologică. Tot acest tăvălug mediatic a venit după o perioadă în care telefoanele şi mesajele de la violator şi susţinătorii lui au asaltat-o.

Recursul, în zi cu ghinion

Pe 8 ianuarie, judecătorii bârlădeni au respins acordul de mediere încheiat cu o seară în urmă şi, totodată, au respins cererea procurorilor privind arestarea preventivă. Recursul formulat de procurorul de caz se va judeca pe 13 ianuarie de la ora 13,  la Tribunalul Vaslui. Inculpatul nu-şi recunoaşte vinovăţia deşi elementele din raportul medico-legal susţin reclamaţia elevei eminente.

"Toată lumea mă judecă. În loc de ştirile astea, puteau să fie altele tragice. În acea seară am crezut că nu voi mai ajunge acasă", a spus adolescenta, în seara zilei de 7 ianuarie, pentru "Adevărul".

"Femeilor le plac bărbaţii buni la cratimă"

Pe pagina personală de socializare, victima a postat un mesaj în toamna lui 2015, care spune multe despre felul ei de a fi. Redăm integral mesajul:

„Femeilor le plac bărbaţii buni la cratimă. Nu doresc declaraţii de dragoste, nu gen ,,Draga mea, decât pe tine te iubesc!" sau ,,Iubit-o eşti cea m-ai frumoasă femeie din lume!" sau ,,Tu eşti femeia care o vreau!". Un ,,mi-ar place" le trânteşte serios de pământ, chiar dacă ai pantofi curaţi şi ochi frumoşi. O virgulă pusă între ,,noapte bună" şi numele ei este atât de rar întalnită, încât poate transforma golul mic din stomac într-un crater. Şi încă ceva... ,,mulţumesc" este un cuvânt mult prea frumos pentru a fi înşelat cu ,,ms", dar asta este doar o părere personală.

Citeşte şi:

Olimpica din Bârlad violată de un afacerist, trădată şi de avocaţi. Cruciada apărătorilor pentru a-l scoate basma curată pe cel acuzat că a batjocorit copila

VIDEO Magistraţii bârlădeni au decis: Afaceristul care a violat o elevă eminentă, lăsat în libertate. Aroganţa tatălui: „Dacă aveţi bani, pozaţi-ne“

UPDATE Lovitură de teatru în cazul designerul acuzat că a violat o olimpică. Magistraţii rejudecă cererea de arestare

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite