O fată de 15 ani din Vaslui a murit în ambulanţă. A stat acasă cu febră şi tuse, fără să fie văzută de medic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

Tragedie în judeţul Vaslui: o fată în vârstă de 15 ani a murit în ambulanţă. Starea ei de sănătate s-a agravat deoarece adolescenta s-a tratat, timp de mai multe zile, la domiciliu pentru febră şi tuse, fără să fie consultată de medic.

Fata de 15 ani ieşise din izolare în urmă cu o săptămână. Se simţea rău în ultimele zile, tuşea şi avea febră, însă nu a mers să o consulte medicul de familie. Din păcate, starea de sănătate s-a deteriorat brusc, iar a doua zi, joi, 27 ianuarie, a mers la cabinetul medical din localitate, însoţită de părinţi. Imediat ce a văzut-o, medicul a decis să sune imediat la 112 pentru a fi transportată la spital. În drum spre spital, adolescenta a intrat în stop cardiac, s-au efectuat manevrele de resuscitare, însă fără rezultat. 

 „La faţa locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit şi medicul de familie şi asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei.  Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieşise din izolare în urmă cu o săptămână.

În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanţă, fata avea saturaţie de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni. Deşi era conştientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac.

Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanţă a efectuat manevrele de resuscitare. Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute, însă din păcate, copila nu a ieşit din stop cardiac”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, pentru Vremea Nouă.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, părinţii fetei i-au făcut un test anti Covid-19, pe bază de salivă, iar rezultatul a ieşit negativ. 

Trupul neînsufleţit al fetei a fost transportat la Spitalul Judeţean Vaslui, medicii urmând să stabilească care este cauza morţii.

În acest caz, Poliţia a demarat o anchetă şi a întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Crimă după o discuţie despre sex. Şi-a ucis verişoara când i-a spus că îl va reclama pentru viol

Crimă pentru câţiva lei. Şi-a ucis cumnatul cu o lovitură de cuţit în inimă şi l-a rănit grav pe fratele acestuia

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite