O asistentă medicală în vârstă de 41 de ani, răpusă de COVID-19. A ales să se trateze la domiciliu şi a ajuns la spital prea târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina ar fi împlinit 42 de ani luna viitoare
Alina ar fi împlinit 42 de ani luna viitoare

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui este în doliu, o altă angajată din cadrul Ambulatoriului de specialitate (Policlinica) fiind răpusă de noul coronavirus.

Vestea morţii asistentei medicale Alina Nicoleta Pavel a fost dată de conducerea SJU Vaslui, prin intermediul paginii oficiale de Facebook a unităţii medicale.

„Timpul nu a mai avut răbdare cu tine, draga noastră colegă Alina Nicoleta Pavel! Am aflat cu nespusă durere trecerea la cele veşnice a colegei noastre. În aceste clipe de adâncă tristeţe ne este foarte greu să ne găsim cuvintele, pentru că nimic nu poate mângâia sufletul odată cu pierderea fiinţei dragi. Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu! Dumnezeu să te ierte!”, se menţionează în mesajul transmis de oficialii SJU.

Alina lucra ca asistentă medicală în cadrul Policlinicii Vaslui, iar luna viitoare ar fi împlinit 42 de ani. Nu era cunoscută cu afecţiuni care să îi pună viaţa în pericol, obezitatea fiind cea care a făcut-o vulnerabilă în faţa bolii. Colegii acesteia povestesc că a început să se simtă rău, înainte de Crăciun. 

”O răceală zdravănă”, pe care a crezut că o poate trata acasă, urmând indicaţiile medicale transmise de colegii din Policlinică. A dus ”răceala” pe picioare până la începutul anului, când a început să se simtă tot mai rău. Deşi Policlinica Vaslui a mai înregistrat un deces în rândul angajatelor de la Audit, anul trecut, Alina nu s-a gândit că evoluţia ei ar putea fi dramatică. Cu atât mai mult cu cât nu se ştia bolnavă. 

Într-un final, după ce şi soţul s-a îmbolnăvit, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. Mult prea târziu, însă, plămânii fiindu-i grav afectaţi. Cadrele medicale de la ATI au făcut eforturi uriaşe pentru a-şi salva tânăra colegă, pe care un fiu adolescent şi un soţ, ce a trecut cu bine de boală, o aşteptau acasă. 

În ciuda săptămânilor de boală care îi slăbise organismul, Alina era optimistă. A fost activă pe reţelele de socializare până în urmă cu patru zile. Ultimul mesaj, un citat din Părintele Galeriu (”Nu fiecare furtună vine să-ţi distrugă viaţa. Unele vin să-ţi cureţe calea”), îi trădau încredere că va învinge boala. Starea de sănătate i s-a alterat brusc în ultimele zile, duminică, 17 ianuarie, pierzând lupta pentru viaţă.

Cazul Alinei, spun medicii, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru care cred că infectarea cu SARS-CoV-2 este o simplă răceală  pe care o pot trata la domiciliu, în mod obişnuit. A rămâne acasă, fără a fi consultat de un medic specialist, în contextul alterării stării de sănătate este o imprudenţă ce poate fi fatală, avertizează medicii.

La Policlinica Vaslui, potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, din cei 35 de angajaţi (medici, asistente medicale, personal auxiliar), doar 13 au fost de acord să se vaccineze anti COVID.

Vă mai recomandăm:

Studiu Google: cum ne-a schimbat viaţa pandemia. Lista ruşinii judeţelor unde pandemia a stimulat ieşitul în oraş

Criticile unui expert român la strategia anti-COVID-19 a Guvernului pentru noul an şcolar. Cum decizi dacă îţi trimiţi sau nu copilul la şcoală

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite