O ambulanţă care transporta pacienţi la dializă, lovită de un autocamion. Şoferul tirului a oprit după 11 kilometri invocând o scuză penibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
accident

O ambulanţă care transporta patru pacienţi dializaţi a fost lovită marţi, 29 octombrie, de un autocamion pe Drumul Naţional 15D, în judeţul Vaslui. Şoferul vinovat de producerea accidentului a părăsit locul accidentului, oprind după 11 kilometri.

Accidentul a avut loc pe raza comunei Ştefan cel Mare, în apropierea cantonului silvic din Bârzeşti.  La locul accidentului au intervenit patru autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui şi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

La faţa locului, echipajele de intervenţie au găsit o ambulanţă BGS scoasă în afara carosabilului, cu partea din faţă într-un şanţ. Ambulanţa privată transporta către Centrul pentru Dializă Vaslui patru pacienţi care trebuiau dializaţi. Au fost acordate îngrijiri medicale pentru patru persoane, trei dintre persoanele ce trebuiau dializate fiind apoi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui cu traumatisme cranio faciale şi escoriaţii (o femeie în vârstă de 58 ani şi doi bărbaţi cu vârste de 67 respectiv 68 ani). De asemenea, la UPU Vaslui a fost transportat şi conducătorul auto al ambulanţei, un bărbat de 32 ani, acesta fiind diagnosticat cu traumatism cranio-facial. Cel de-al patrulea pacient din ambulanţă nu a necesitat îngrijiri medicale.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, accidentul s-a produs într-o curbă deosebit de periculoasă. Un autocamion cu semiremorcă, înmatriculat în Bucureşti, care se deplasa în direcţia Vaslui- Negreşti a pătruns pe contrasens intrând în coliziune laterală cu ambulanţa care venea din sens opus. Şoferul autocamionul nu a oprit după producerea accidentului şi nici nu a sunat la 112. A fost depistat de un echipaj de Poliţie staţionând după 11 km, în apropiere de Negreşti. 

Conducătorul auto a declarat poliţiştilor că nu a oprit după producerea accidentului invocând că nu a avut unde să parcheze. Ambii conducători auto au fost testaţi cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului şi fac cercetări pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs evenimentul rutier.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite