Număr record de amenzi în Vaslui pentru persoane care nu au respectat izolarea şi ordonanţa militară

Număr record de amenzi în Vaslui pentru persoane care nu au respectat izolarea şi ordonanţa militară

Peste 600 de amenzi au fost aplicate de poliţiştii din Vaslui de la intrarea în vigoare a ordonanţei militare, pentru nerespectarea restricţiilor, respectiv a izolării la domiciliu. Mai bine de jumătate din totalul sancţiunilor au fost aplicate în ultimele 24 de ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în ultimele zile la nivelul judeţului Vaslui a crescut seminificativ numărul persoanelor izolate la domiciliu, dar şi a celor aflate în carantină instituţuionalizată. Pe acest trend ascendent, au crescut şi numărul persoanelor care încalcă dispoziţiile privind izolarea dar şi a restricţiilor stipulate de ordonanţa militară.

Astfel, în prezent, în judeţul Vaslui sunt înregistrate oficial 3.915 persoane aflate în izolare la domiciliu, dintre care 753 de persoane luate în evidenţă în ultimele 24 de ore. Nu mai puţin de 146 de persoane se află în carantină instituţionalizată, depăşindu-se astfel numărul de locuri stabilit iniţial (125). 

Poliţiştii şi jandarmii vasluieni au continuat seria de verificări privind combaterea răspândirii noului Coronavirus, atât în rândul persoanelor fizice cât şi a agenţilor economici. Poliţiştii şi jandarmii integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgenţă prin verificarea persoanelor şi societăţilor comerciale dar şi fluidizarea traficului rutier, precum şi prin escortarea autovehiculelor care tranzitează judeţul cu persoane care părăsesc ţara sau urmează să intre în carantină. 

Patrule mixte de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari din cadrul M.A.P.N. au intensificat activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020. În data de 27 martie 2020 peste 300 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfăşurat misiuni specifice în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii noului coronavirus. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 3.350 de persoane, peste 950 locaţii de izolare/carantinare şi efectuate 280 de verificări la societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate. 

Au fost aplicate 318 sancţiuni contravenţionale în valoare de 534.450 lei şi alte sancţiuni în valoare de 46.400 lei, fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de izolare. Este cel mai mare număr de sancţiuni aplicat de la intrarea în vigoare a ordonanţei militare. Poliţiştii au dispus plasarea în carantină instituţionalizată, sub pază, pentru următoarele 14 zile, faţă de trei persoane care nu au respectat măsura izolării. Faţă de acestea au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 lei.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: