Nepotul psihopat din Vaslui care şi-a ucis bunica cu 49 de lovituri de cuţit. Tânărul a dormit două zile alături de cadavrul femeii care-l îngrijea, în lipsa părinţilor

Nepotul psihopat din Vaslui care şi-a ucis bunica cu 49 de lovituri de cuţit. Tânărul a dormit două zile alături de cadavrul femeii care-l îngrijea, în lipsa părinţilor

Daniel Bacu FOTO Facebook

Medicii legişti au stabilit, în urma efectuării necropsiei, că învăţătoarea din Vaslui ucisă de propriul nepot a avut parte de o moarte deosebit de violentă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit anchetatorilor, victima a fost omorâtă cu 49 de lovituri de cuţit. Nepotul criminal, internat la Secţia de Psihiatrie a spitalului din Vaslui, a recunoscut crima însă nu a indicat niciun motiv pentru care a recurs la agresiuni. Daniel Bacu (20 ani) urmează a fi evaluat de o comisie medico-legală, formată din psihiatri şi medici legişti, pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. 

În urma cercetărilor, s-a stabilit că nepotul a ucis-o pe bătrână în cursul zilei de vineri, 24 februarie, şi a dormit cu cadavrul bunicii în casă timp de două zile. Duminică, vecinul care o mai ajuta pe învăţătoarea Vintilă la treburile gospodăreşti a mers la bătrână pentru a vedea dacă nu are nevoie de ajutor. Nepotul l-a întâmpinat şi a invocat că bunica sa este la cumpărături. 

Vestea l-a mirat pe vecin, având în vedere că femeia se deplasa destul de greu. Bănuind că ceva este în neregulă, bărbatul a anunţat o vecină şi împreună s-au decis să sune la 112. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au descoperit-o pe bătrâna de 78 de ani, în pat, acoperită cu o plapumă. Senin, nepotul le-a declarat poliţiştilor că el este cel care a omorât-o.

Tânărul de 20 de ani, elev la seral la un liceu din Vaslui, era crescut de bunica sa, o fostă învăţătoare, mama fiind plecată la muncă în Suedia. Deşi era cunoscut cu afecţiuni psihice, vecinii din suburbia Gura Bustei, din Vaslui, acolo unde locuia învăţătoarea Marinică Vintilă, povestesc că tânărul se comporta normal, însă atunci când nu îşi lua medicaţia avea anumite tulburări de comportament. 

Apropiaţii bănuiesc că tânărul nu îşi lua medicamentele în ultima perioadă. Acesta devenise agresiv pe reţelele de socializare, acolo unde scria numai în limba engleză. În postările din ultimele luni, tânărul îşi blama tatăl, pe care îl numea ”un tată fals”, dar şi alte rude pe care le numea ”violatori”, ”pedofili”.

Niciunul dintre apropiaţi nu a intervenit pentru că nu a bănuit că virulenţa de pe Facebook ar putea să se mute şi în viaţa reală. 

FOTO: Locul unde s-a petrecut crima

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: