Motivul pentru care autorităţile nu instalează camere de supraveghere în creşele din Vaslui

Motivul pentru care autorităţile nu instalează
camere de supraveghere în creşele din Vaslui

FOTO Arhivă

În municipiul Vaslui, există trei creşe pentru copii de vârstă antrepreşcolară, însă niciuna nu este dotată cu sisteme de supraveghere video. Oficialii Primăriei Vaslui au explicat de ce nu pot pune în practică o astfel de investiţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul revoltător de la Iaşi, unde trei supraveghetoare au fost înregistrate în timp ce vorbeau vulgar copiilor şi îi învăţau să înjure a readus în actualitate problema lipsei de supraveghere video a unor astfel de instituţii. 

Cazul de la Iaşi a ieşit la iveală abia după ce unul dintre părinţi a montat pe ascuns un reportofon în hainele copilului.

În municipiul Vaslui, care potrivit ultimelor statistici numără peste 100.0000 de locuitori, funcţionează în prezent trei creşe. O a patra urmează a fi construită în acest an, investiţia aflându-se pe lista de priorităţi a municipalităţii.

Niciuna dintre creşele funcţionale nu este dotată cu sistem video de monitorizare, pentru că, susţin autorităţile din Vaslui, părinţii nu îşi doresc acest lucru.

”Este o problemă cu amplasarea camerelor de supraveghere, trebuie respectate anumite proceduri, este nevoie de acordul părinţilor. Am vrut să montăm camere video în creşe, însă părinţii, 90% dintre ei, nu au vrut, afirmând că sunt mulţumiţi de serviciile primite”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, viceprimarul municipiului Vaslui, Dragoş Cazacu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: