Mobilizare impresionantă iniţiată de o tânără din Arad pentru copiii care nu au ghiozdan pentru şcoală: ”Educând o generaţie, schimbăm viitorul unei ţări”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără din Arad a reuşit să mobilizeze sute de români din ţară şi străinătate, pentru a veni în sprijinul copiilor sărmani, a căror familii nu au bani să le cumpere ghiozdane sau rechizite pentru a merge la şcoală.

Alexandra Timar (28 ani) s-a implicat în ultimul an în mai multe campanii umanitare care i-au avut în centrul atenţiei pe copiii sărmani şi bătrânii din satele sărace ale Moldovei. Impresionată de rata mare a abandonului şcolar din judeţul Vaslui, una dintre cauze fiind lipsa resurselor materiale a familiilor, Alexandra a iniţiată o campanie destinată începutului de an şcolar. 

Astfel, sub sloganul ”Educând o generaţie, schimbăm viitorul unei ţări”, tânăra din Arad şi-a mobilizat prietenii şi apropiaţii pe reţelele de socializare pentru a veni în sprijinul copiilor care nu au un ghiozdan pentru a merge la şcoală.

Tânăra şi-a propus să vină în sprijinul a 500 de copii aflaţi în situaţii de dificultate din judeţul Vaslui, dar şi din Satu Mare şi Arad. 500 de ghiozdane, 5.000 de caiete de dictando, 5.000 de caiete de matematica, tip I şi tip II, 500 de penare, 1.000 de pixuri şi creioane, 500 de carioci, ascuţitori, radiere, rigle, este necesarul stabilit de iniţiatoarea campaniei. Fiecare ghiozdan va conţine parctic rechizitele care să le asigure copiilor un început de an şcolar fără griji.

Români de pretutindei au răspuns apelului şi au donat ghiozdane şi rechizite pentru copiii sărmani
Campania, demarată pe 15 august urmează a se încheia pe 5 septembrie, dată la care urmează a fi expediate coletele pentru şcolari.

rechizite

”Prin această campanie ne propunem să venim în sprijinul copiilor care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse, astfel ajutând la combaterea abandonului şcolar, atât de prezent în zilele noastre. Considerăm că şcoala le dă un alt start în viaţă. Ca de fiecare dată, şi acum lista noastră de beneficiari creşte de la o zi la alta iar noi nu putem rămâne indiferenţi la nevoile lor. Până în acest moment am strâns rechizite pentru aproximativ 320 de copii. Singura localitate unde nu a fost acoperit necesarul este Vultureşti din judeţul Vaslui, unde colaborăm cu preotul Cătălin Mistrianu, o persoană tânără, la început de drum şi cu planuri mari în sprijinirea comunităţii”, a precizat Alexandra Timar (foto jos).

alexandra timar

Prin intermediul reţelelor de socializare, tânăra din Arad a reuşit o nouă mobilizare impresionantă. Români din toate colţurile ţării, dar şi din diaspora venind în sprijinul campaniei. Rechizitele sunt colectate în mai multe localităţi din ţară şi din străinătate, detaliile fiind indicate pe pagina de Facebook a Alexandrei Timar.

Pe lângă campaniile umanitare iniţiate de Paşte şi Crăciun, Alexandra a iniţiat şi un proiect prin care să stimuleze copiii din satele sărace cu rezultate foarte bune la învăţătură. La sfârşitul anului şcolar, 10 copii din satul Parpaniţa, care au înregistrat cele mai bune rezultate şcolare, au primit câte o bursă în valoare 300 de lei. Zece burse similare, în cuantum de 50 de euro, au fost oferiţi şi unor elevi din Republica Moldova.

Sumele necesare acordării burselor s-au strâns tot în urma colectelor publice iniţiate de Alexandra Timar.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite