Mobilizare generală a structurilor MAI pentru prevenirea îmbolnăvirilor COVID-19: sute de poliţişti şi jandarmi pe străzi

Mobilizare generală a structurilor MAI pentru prevenirea îmbolnăvirilor COVID-19: sute de poliţişti şi jandarmi pe străzi

Începând cu această seară, forţe de ordine din cadrul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne vor fi mobilizate pe străzi pentru a verifica dacă cetăţenii respectă măsurile de distanţare socială, respectiv dacă sunt utilizate măştile de protecţie în spaţiile închise.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor Covid-19, începând cu această seară, în judeţul Vaslui, politişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar Veterinare, Direcţiei de Sanatate Publică şi de la Protectia Consumatorului,  sub coordonarea Instituţiei Prefectului Vaslui vor verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, se vor desfăşura activităţi de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase. Pentru organizarea acestor acţiuni, în următoarele două săptamâni se vor suplimenta efectivele şi mijloacele tehnice din teren, astfel că pe raza judeţului vor fi angrenate, zilnic, peste 250 de efective.

Până în prezent, potrivit raportărilor Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Vaslui au fost înregistrate 185 de cazuri COVID-19.

Ultima îmbolnăvire a fost confirmată la un doctor din cadrul secţiei ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, care îşi desfăşura activitatea atât în unitatea publică, cât şi mediul privat. Medicul a fost internat la spitalul din Bârlad, unitate suport pentru pacienţii COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: