Moartea subită a culturistului de 19 ani, explicată de medicii legişti. De ce a cedat inima adolescentului plin de muşchi

Moartea subită a culturistului de 19 ani, explicată de medicii legişti. De ce a cedat inima adolescentului plin de muşchi

Gabriel Racoviţă FOTO Facebook

Gabriel Racoviţă, adolescentul de 19 ani, din Bârlad, care a fost găsit fără suflare în camera sa de către sora acestuia, a murit, cel mai probabil, din cauza efortului fizic prea mare

Ştiri pe aceeaşi temă

Gabriel Racoviţă (19 ani), elev în an terminal al Colegiului Tehnic "Al. Ioan Cuza" Bârlad, a fost găsit în dormitor, fără suflare, în dimineaţa zilei de 12 iunie. Adolescentul era pasionat de culturism, sport pe care îl făcea de mai mulţi ani, fără a fi înscris la un club de profil. Decesul subit a fost cauzat, spun medicii legişti, chiar de pasiunea sa.

"Cauza decesului a fost cardiomiopatie hipertrofică pe fondul efortului. Tânărul era foarte dezvoltat, nu doar fizic, ci şi inima acestuia s-a dezvoltat anormal", a spus dr. Sergiu Săvinescu, medicul legist.

Anchetatorii au stabilit că tânărul lua calciu şi vitamine pentru a putea susţine efortul fizic, dar nu sunt indicii care să conducă la ideea că ar fi luat suplimente interzise care să-l ajute la dezvoltarea masei musculare.

Analizele histopatologie şi cele de laborator vor stabili dacă adolescentul consuma anabolizante, lucru puţin probabil.

Gabriel Racoviţă a fost găsit mort de sora lui în dimineaţa zilei de vineri, 12 iunie. Medicii de pe ambulanţă au încercat să-l resusciteze fără succes aproape o oră.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: