Mircea Vlasă, primarul de Pungeşti, cercetat penal pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

Mircea Vlasă, primarul de Pungeşti, cercetat penal pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

FOTO Un cetăţean din Pungeşti a solicitat procurorilor să-l ancheteze pe Mircea Vlasă

Edilul este cercetat de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui pentru modul în care şi-a atribuit terenul pe care l-a concesionat apoi companiei Chevron pentru exploatarea gazelor de şist

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit “Mediafax”, suprafaţa de aproape două hectare pe care  compania Chevron vrea să amplaseze prima sondă de exploatare a gazelor de şist din judeţul Vaslui face obiectul acestei anchete penale. Aceeaşi sursă menţionează că proprietarul derect al suprafeţei de 1,92 hectare este soţia edilului, teren ce i-a fost atribuit în 2005 de Mircea Vlasă, în calitate de primar.

“Iniţial, un cetăţean a formulat o plângere pe care a depus-o la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Dosarul a fost înaintat apoi colegilor mei de la SIF. Se fac cercetări pentru  abuz  în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, a declarat Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui pentru reporterul “Adevărul”.

Concesionarea acestui teren gigantului petrolier american în vederea exploatării gazelor de şist l-a adus pe Mircea Vlasă în dizgraţia localinicilor. În luna noiembrie a anului trecut, peste 1.000 de persoane au semnat un memoriu pe care l-au depus la Prefectura Vaslui alături de documentaţia necesară pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului din funcţie. Prefectura Vaslui a respins cererea pungeştenilor.

Primarul nu a putut fi contactat telefonic de reporterul “Adevărul” pentru a-şi expune punctul de vedere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările