Milostenie bugetară: bani publici pentru lucrările executate de firma fostului primar de Bârlad Titi Constantinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SC Construcţii Consult SRL, firma fostului primar de Bârlad Constantin Constantinescu, va executa o lucrare finanţată de la bugetul local.

25.000 de lei au alocat consilierii locali pentru continuarea lucrărilor la biserica „Sfinţii Apotoli Petru şi Pavel” Bârlad, lucrări executate de nimeni alta decât Construcţii Consult Bârlad, firma care aparţine ex-primarului Constantin Constantinescu.

Consilierii locali s-au arătat extrem de milostivi şi au aprobat bugetul fără să clipească, chiar dacă în urmă cu numai câteva luni au alocat altă sumă consistentă pentru lucrările necesare la alte biserici. În mai 2015 a fost alocată suma de 75.000 de lei fără TVA, bani care să-i împartă frăţeşte trei biserici: „Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Stelian”, biserica „Sfântul Dumitru” şi biserica „Sfântul Andrei”, ultima fiind încă în construcţie.

De altfel, prin voinţa baronului “roşu” Titi Constantinescu, care a ţinut hăţurile oraşului mai bine de zece ani, anual au fost pompaţi bani de la bugetul local în conturile lăcaşelor de cult.

Constantinescu este şi singurul ctitor principal de biserică din Bârlad care a cerut să-I fie pictat chipul printre sfinţi. Este de notorietate că portretul acestuia este la loc de cinste în pronaosul bisericii cu hramul “Învierea Domnului şi “Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina”, alături de sfinţi şi înalte feţe bisericeşti.

Alocarea sumei de 25.000 de lei către biserica "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel"  a fost aprobată în şedinţa de CLB din 28 august.

Din 2012 părţile sociale ale societăţii lui Nea' Titi, cum i se mai spune fostului edil, au fost cesionate către concubina sa Negru Cristina.

Citeşte şi:

FOTO „Sfântul“ nea’ Titi: primarul Bârladului, pictat în biserică

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite