FOTO Militarii vasluieni au descins în şcoli cu armele şi echipamentele din dotare

FOTO Militarii vasluieni au descins în şcoli cu armele şi echipamentele din dotare

Timp de două zile, cadre militare de la Centrul Militar Judeţean şi de la Batalionul “Bogdan I” al Garnizoanei Bârlad au fost în vizită la elevii Liceului cu Program Sportiv şi ai Şcolii Gimnaziale “Dimitrie Cantemir”. Aceştia au aflat ce presupune o şcoală militară, care sunt instituţiile militare de învăţământ pentru care pot opta, dar şi care este semnificaţia zilei de 25 octombrie.

Ştiri pe aceeaşi temă


Elevii Liceului cu Program Sportiv (LPS) şi ai Şcolii Gimnaziale “Dimitrie Cantemir” au fost vizitaţi reprezentanţi ai MApN care le-au prezentat oferta instituţiilor militare de învăţământ, tehnici şi aparatură de specialitate. Vizita s-a desfăşurat în cadrul programului “Ziua Armatei Române în şcoli”, eveniment care face parte din manifestările dedicate sărbătoririi cadrelor militare din ţara noastră, zi marcată pe 25 octombrie.
Elevii vasluieni au aflat cu această ocazie ce presupune o şcoală militară, care sunt instituţiile militare de învăţământ pentru care pot opta, dar şi care este semnificaţia zilei de 25 octombrie.
“Copiii au avut ocazia să discute şi cu un ofiţer al Batalionului 83 LAROM Bârlad, căpitanul Nicolae Enache, care a participat în teatrele de operaţii din Afganistan. Tot cu acest prilej le-am prezentat importanţa zilei de 25 octombrie. De asemenea, le-am prezentat condiţiile şi modul de accedere într-o carieră militară, am avut invitaţi elevi ai Colegiului Militar din Câmpulung Moldovenesc”, a declarat căpitan Nicolae Ninu, ofiţer relaţii cu publicul din cadrul Centrului Militar Judeţean Vaslui.
Pentru câteva ore, armele au devenit jucării pentru elevi, care au probat atât echipamentul militar, cât şi tehnica din dotare. A fost suficient să pentru ca unii elevi să îşi dorească o carieră în domeniu.
„Mi-a plăcut foarte mult prezentarea cadrelor militare, m-au convins să mă gândesc să o iau drept variantă şi da, de ce nu? O să mă interesez pentru mai multe detalii. Aş opta pentru liceul din Câmpulung Moldovenesc”, a spus Cosmina Lăzăreanu, elevă a Şcolii “Dimitrie Cantemir”.
Conducerea liceului a ţinut să le mulţumească cadrelor militare pentru că au ales să fie prezente în mijlocul lor, copiii fiind foarte entuziasmaţi de tot ceea ce li s-a prezentat.
“Le suntem recunoscători celor din Armata Română că ne-au ales pe noi ca instituţie reprezentativă pentru a-şi desfăşura acest exerciţiu şi sperăm că şi pe viitor vom avea parte de astfel de activităţi. Elevii claselor a opta şi nu numai, au arătat un interes deosebit, chiar mai mult decât ne aşteptam, pentru această meserie şi sperăm că vor fi cât mai mulţi dintre ei care vor îmbrăţişa cariera militară”, a spus Petru Asmarandei, directorul Şcolii “Dimitrie Cantemir”.
În fiecare an, la 25 octombrie, poporul român sărbătoreşte Ziua Armatei. Data de 25 octombrie se înscrie astfel, alături de alte sărbători cu specific militar – Ziua Forţelor Terestre, Ziua Aviaţiei, Ziua Marinei, zilele diferitelor arme şi specialităţi – în categoria acelor momente aniversare la care participă, sub diferite forme, nu doar cei îmbrăcaţi în uniformă militară, ci toate segmentele societăţii civile.

Mai puteţi citi şi:

Militarii Garnizoanei Bârlad donează sânge în scop umanitar

 

Elevilor le-au fost prezentate armele și echipamentele de către militare

Imagini din aceeasi galerie
  • Elevilor le-au fost prezentate armele și echipamentele de către militare
  • Militarii au vorbit elevilor despre cariera in domeniul armatei
  • Elevilor le-au fost prezentate armele și echipamentele de către militare
  • Elevilor le-au fost prezentate armele și echipamentele de către militare
  • Elevilor le-au fost prezentate armele și echipamentele de către militare
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: