Metoda prin care un poliţist şantaja firma pe care o controlase. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii

Metoda prin care un
poliţist şantaja firma pe care o controlase. Ce pedeapsă i-au aplicat
judecătorii

Nicu Mocanu FOTO www.vremeanoua.ro

Un agent de poliţie a fost condamnat la închisoare cu executare pentru nu mai puţin de şase infracţiuni, printre care se numără luarea de mită, accesul ilegal al unui sistem informatic şi şantaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tribunalul Vaslui l-a condamnat pe 10 septembrie pe Nicu Mocanu, agent de Poliţie şi adjunctul şefului de post din cadrul secţiei  de poliţie vasluiene Todireşti, la cinci ani de închisoare cu executare. 

Judecătorii l-au găsit vinovat pentru luare de mită, acces ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, transfer neatorizat de date informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi şantaj.

Nicu Mocanu a primit şi interdicţia ca timp de trei ani să ocupe funcţia de agent de poliţie cu atribuţii de control şi sancţionare a contravenţiilor. Decizia instanţei nu este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul a accesat mai multe sisteme informatice, fără permisiunea proprietarului, iar datele obţinute le-a  folosit pentru a şantaja şi a lua mită de la o firmă pe care o verificase.

Concubina l-a dat de gol

Totul a ieşit la iveală după ce concubina agentului de poliţie i-a făcut plângere la DNA , potrivit vremeanoua.ro. Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea unui procuror, au efectuat trei percheziţii domiciliare, pe 6 noiembrie 2019, la sediul postului de poliţie Todireşti, la domiciliul poliţistului şi la o persoană fără calitate specială în dosar.

”În anul 2019, în contextul organizării unor acţiuni poliţieneşti, agentul de poliţie a pretins şi primit o sumă de bani de la un agent economic care a făcut obiectul verificărilor. Totodată, în perioada 2017 – 2018, poliţistul a accesat fără drept sisteme informatice protejate prin parole, transferând date şi informaţii confidenţiale pe un dispozitiv, pe care ulterior le-a folosit la şantajarea a două părţi vătămate în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale”, au stabilit anchetatorii.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Record într-un dosar de corupţie. O sută de termene în şase ani, fără o sentinţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările