Mesajul dureros al tinerilor plecaţi din Văleni pentru banda de violatori: „Ne-aţi tras o palmă peste faţă tuturor vasluienilor şi moldovenilor, în general!“

Mesajul dureros al tinerilor plecaţi din Văleni pentru banda de violatori: „Ne-aţi tras o palmă peste faţă tuturor vasluienilor şi moldovenilor, în general!“

Cei şapte violatori din localitatea vasluiană Văleni FOTO Adevărul

Mai mulţi tineri originari din Văleni, care s-au mutat din localitatea vasluiană în care locuiesc cei şapte violatori, condamnă public atât faptele acestora, cât şi reacţiile unora dintre foştii lor consăteni, care au sărit în apărarea bărbaţilor judecaţi pentru batjocorirea unei eleve.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu degeaba ne arată toată ţara cu degetul!”. Aşa începe unul dintre mesajele tinerilor originari din Văleni, localitatea celor şapte bărbaţi din judeţul Vaslui care au batjocorit o elevă până la leşin.

Mutaţi de ani din comună, foştii locuitori din Văleni au reacţionat pe reţelele de socializare, condamnând deopotrivă fapta violatorilor, dar şi pe susţinătorii care i-au încurajat în tot acest timp. În opinia acestor tineri, întreaga comunitate a primit o palmă şi, în prezent, mulţi dintre cei care îşi au originile în localitatea Văleni au ajuns să fie arătaţi cu degetul.

„Dacă e adevărat că există susţinători publici ai celor şapte violatori, chiar ne-aţi tras o palmă peste faţă nouă, tuturor vălenilor, vasluienilor, moldovenilor, în general! Sunt plecată din Văleni de la 18 ani, nu am avut parte de vreo agresiune vreodată. De câţiva ani, tot apar ştiri din judeţul Vaslui despre violuri, incesturi şi mame bete cu prunci în braţe. Am zis că totul este un spectacol de presă. Dar, dacă chiar există oameni care susţin şapte violatori care au chinuit un suflet, asta e grav!”, este mesajul public transmis de o tânără din Văleni, stabilită în Reghin.

Ana-Maria Molnar îşi continuă scrisoarea postată pe un grup virtual dedicat celor originari din Văleni:

„Nu degeaba ne arată toată ţara cu degetul! Pe mine mă întreabă lumea despre ce se întâmplă acolo, de parcă şi eu am participat la viol cu ei. Nu trebuie să mai argumentez că putea fi şi o prostituată de meserie acea fată, dar, în momentul în care a fost forţată, atunci viol se cheamă!”. 

„Ruşine pentru cei care îi susţin!”

În opinia tinerei din Văleni stabilite în Reghin, violul e crimă şi se pedepseşte cu închisoarea:

„Dacă sunt persoane care susţin că au fost cinci minute de plăcere, sunt clar bolnave mintal. Un asemenea chin nu poate fi depăşit de victimă nici peste ani. M-am pus în pielea ei, e groaznic! Deci, dragi văleni, ştergeţi-ne palma dată peste faţă nouă, tuturor, şi lăsaţi justiţia să îşi facă treaba. Oricum, vor înfunda puşcăria, însa nu faceţi cazul mai grav decât este! E ruşinos, frustrant şi dureros când eşti luat la întrebări din cauza unor persoane care nu conştientizează că promovează violul”.

Mesajul tinerei este susţinut şi de alte persoane plecate din Văleni, care se declară consternate că satul lor a ajuns ruşinea României, din cauza celor şapte violatori şi ai susţinătorilor acestora.

„În Valeni, nu ţin minte să se fi întamplat aşa ceva. Mai mare ruşinea pentru cei care îi susţin. Nu zic ruşine pentru părinţi, ei pot face ce vor, dar cred că justiţia va face dreptate şi mai ştiu că avocata fetei este o persoana căreia îi place dreptatea, aşa că sper să se facă!”, le-a transmis Marta Vacarciuc, stabilită în Franţa, foştilor ei consăteni.

„Nu au nicio scuză! Nu trebuie susţinuţi!”

Vocile celor care îi condamnă pe cei care îi susţin pe violatori sunt tot mai vehemente. Tinerii originari din Văleni sunt convinşi că revolta în rândul opiniei publice a fost stârnită tocmai de oamenii care i-au susţinut pe cei şapte. „Oamenii buni, nu conteaza cum e fata! Să-ţi baţi joc de un suflet în halul ăsta, nu e posibil! Nu au nici o scuză şi nu trebuie să fie încurajaţi, nici sustinuţi!”, a transmis Cristian Rotaru, pe „Grupul Vălenilor”, deschis pe Facebook.

„Este foarte clar că bestiile sunt susţinute de rude sau de oameni care nu gândesc. Să le fie ruşine celor care susţin astfel de comportamente! Să fie castraţi chimic, ne-au făcut de ruşine atât satul, cât şi oraşul”, este reacţia Lenuţei Filip, o altă tânără originară din Văleni, care s-a mutat din localitate. 


Pentru că printre susţinătorii celor şapte violatori se numără şi multe fete, unul dintre mesajele postate pe „Grupul Vălenilor” le este dedicat acestora.

„Pentru cele care o condamnă pe fată, aveţi grijă că vi se poate întâmpla şi vouă, fie că vreţi sau nu. Pentru ceilalţi susţinători, gândiţi-vă că nu aveţi nimic de câştigat, doar vi se vor închide uşile oriunde vă veţi duce, doar pentru că sunteţi din Vaslui, mai ales Văleni”, şi-a atenţionat Mirela Boicu consătenii.

Oamenii buni, nu conteaza cum e fata! Să-ţi baţi joc de un suflet în halul ăsta, nu e posibil! Nu au nici o scuză şi nu trebuie să fie încurajaţi, spune Cristian Rotaru, tânăr din Văleni mutat din localitate.

Vă invităm pe toţi cititorii ”Adevărul” să-i transmiteţi un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Elevă din Vaslui, sechestrată şi violată de şapte indivizi la întoarcerea de la şcoală

Dezvăluiri cutremurătoare în cazul elevei din Vaslui, violată de şapte tineri: abuzată până la leşin, stropită cu alcool şi iarăşi batjocorită 

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Scrisoare deschisă adresată de ONG-uri preşedintelui Iohannis şi ministrului Justiţiei, în cazul eliberării celor 7 tineri care au violat o elevă din Vaslui

CSM şi Parchetul General, solicitate să verifice legalitatea eliberării celor şapte violatori din Vaslui. „O situaţie fără precedent în justiţia anului 2015“

Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecaţi în libertate după ce au violat o elevă până la leşin: „O să dau eu cu maşina peste voi“

Tupeu mizerabil al celor şapte bestii care au violat până la leşin o elevă din Vaslui: „Nu a fost viol, ci sex-surpriză“ şi „Nu merităm cinci ani pentru cinci minute“

Acasă la cele şapte brute care au violat până la leşin o elevă: „Aşa-i trebuie! Am plâns când i-au arestat, fata e de vină!”. Poveste terifiantă din satul depravaţilor

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: